19 / 04 / 2024

İstanbul'daki öğrenci konutlarına yabancı ilgisi!

İstanbul'daki öğrenci konutlarına yabancı ilgisi!

İstanbul'a yatırım iştahı hız kesmeden devam eden yabancı yatırımcı, gözünü öğrenci konutlarına dikti. Türkiye'nin genç nüfusa sahip olmasının da etkisiyle, yatırımcılar İstanbul'dan öğrenci evi alıyor



Urban Land Institute (ULI) ve PwC işbirliğiyle hazırlanan Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2015 Raporu'ndan derlenen "En İyi Yatırım Pazarları" listesine göre İstanbul, uluslararası gayrimenkul yatırımcısının en çok tercih ettiği Avrupa şehirleri arasında 20. sırada yer alıyor. İstanbul, geçen yıl bu listede yedinci sırada yer alırken, Avrupa şehirlerindeki ekonomik iyileşmeyle birlikte gelen sıçrayış nedeniyle bu yıl 13 sıra geriledi. ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, "İstanbul sıralamada düşüş gösterse de, hala yatırımcının ilgisi devam ediyor ama bu durumun iş hacmine dönmesine ihtiyaç var. Önümüzdeki yılla birlikte bunun yükselişe geçeceğine inanıyorum. Avrupa'nın en önemli yatırım araçlarından biri olan öğrenci evleri açısından ise İstanbul, küresel yatırımcılar için önemini koruyor" diye konuştu. 


463 milyon euroluk mülk satıldı 

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2015 Raporu'na göre bu yıl Türkiye ekonomisinde, hem ofis hem de konut sektörünü etkileyeceği düşünülen bir iyileşme beklentisi hissediliyor. Diğer şehirlere nazaran görece küçük bir gayrimenkul piyasasına sahip olan İstanbul'da 2014'ün ilk 9 ayında, 463 milyon euro değerinde gayrimenkul el değiştirdi. Bununla birlikte Türkiye genç nüfus oranı ve hızlı büyüyen nüfusuyla yatırımcıların radarında yer alıyor. 


Avrupa'da yatırımcılar ikincil şehirlere yöneliyor

Rapora göre, Avrupa'nın önde gelen gayrimenkul pazarlarında birincil varlıklar için süren rekabet, emlak yatırımcılarının ikincil varlıklara ve yükselen pazarlara yönelmesinin önünü açıyor. Rapor, Avrupa'daki ekonomik belirsizliğe rağmen, emlak sektörünün yatırımcılar için karlı bir yatırım alanı olma özelliğini koruduğunu da gösteriyor. Yatırımcıların yüzde 70'i, birincil gayrimenkulleri bulma arayışıyla birlikte, bu yıl kendi pazarlarında öz kaynağın bollaşacağına ve borçlanma olanaklarının artacağına inanıyor. 


Seda Tabak / Sabah





Geri Dön