28 / 03 / 2024

Öğrenciler Çorum'da kiralık ev bulamıyor!

Öğrenciler Çorum'da kiralık ev bulamıyor!

Çorum'da üniversiteyi kazanan öğrenciler günlerce kiralık ev bulmak için kapı kapı dolaşırken, öğrencilere 'kiralık ev yok' söylemleri ise hem öğrencileri kahrediyor hem de kara kara düşündürüyor.



Çorum'da üniversiteyi kazanan öğrenciler günlerce kiralık ev bulmak için kapı kapı dolaşırken, öğrencilere 'kiralık ev yok' söylemleri ise hem öğrencileri kahrediyor hem de kara kara düşündürüyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte devlet yurtlarında yer bulamayan veya evde yaşamayı tercih eden öğrenciler ev kiralamak istiyor fakat 'öğrenciye ev yok' söylemleri ile karşı karşıya kalıyor. Çorum'a okumak için gelen öğrenciler kiralık ev bulamamaktan şikayetçi. Çorum'da kiralık ev aradıklarını ve hangi kapıyı çaldıklarında ev sahiplerinin öğrenciye ev vermeden yana olmadıklarını ifade eden bazı öğrenciler, "Maalesef Çorum'da kimse öğrenciye yardımcı olmuyor. Kiralık ev sahipleriyle görüştüğümüzde 'öğrenciyiz' dediğimiz zaman fiyatların iki kat fazlasını söylüyor, ya da 'öğrenciye ev yok' diyor. 


BİR ŞEHRİ ÖĞRENCİ KALKINDIRIR 

Bir şehrin kalkınması üniversite öğrenci sayısının fazlalığına bağlıdır. Öğrenci olmazsa bir şehirde ne ekonomi ne de soysal yaşam olur. Yetkililerden öğrencilere bu gibi konularda yardım istiyoruz. Çorumlu ev sahiplerinin de öğrencilere duyarlı yaklaşmasını istiyoruz. Yarın kendi çocukları da başka şehirlerde okuyacaklar, kendi çocukları da aynı olaylarla karşılaşabilirler" dediler. 


Çorum Gazetesi


Geri Dön