19 / 04 / 2024

Öğrenciler depreme dayanıklı bina tasarlayacak!

Öğrenciler depreme dayanıklı bina tasarlayacak!

DASK sallıyor, binası sağlam kalan üniversite kazanıyor. DASK tarafından ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının finali için 155 üniversite öğrencisi ve danışman İstanbul'da buluştu.



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının finali için 155 üniversite öğrencisi ve danışman öğretim üyesi İstanbul'da buluştu. 


Yarışma finalinin açılışını Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, DASK Koordinatörü İsmet Güngör ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik yaptı. 


Depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini geliştirmek amacıyla inşaat mühendisliği ve mimarlık fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya, 26 farklı şehirdeki 29 üniversiteden 66 takım başvurdu. 


Ön elemeyi geçen 25 takım, finalde balsa çıtalardan yaptıkları Ataşehir'de çok katlı bir otel modeliyle yarışıyor. Depremi simüle eden sarsma masası üzerinde bina modeli maketlerinin depreme dayanıklılıkları test edilecek. 


Yarışmada birinci olan takım üniversitesine akademik çalışmalarda kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandırırken takım üyeleri de 10 bin TL alacak. 


Dünya




Geri Dön