18 / 04 / 2024

Öğrenciler uygun kira fiyatları nedeniyle Buca Koop'u tercih ediyor!

Öğrenciler uygun kira fiyatları nedeniyle Buca Koop'u tercih ediyor!

1991’de kurulan Buca Koop, geniş yolları, altyapı, park gibi sosyal donatı alanlarıyla kentsel dönüşümünü kuruluş aşamasında tamamlamış. Mahalle, uygun kira fiyatları nedeniyle genellikle üniversite öğrencileri tarafından tercih ediliyor



Zeytin ağaçlarıyla kaplı bir alan üzerine Buca Konut Üretim ve Yapı Kooperatifleri Birliği (BUCA- KOOP) tarafından 1991 yılında Buca Belediyesi'nin desteğiyle kurulan ve adını kooperatiften alan mahalle, 2002 yılında oturuma açıldı. Geniş yolları, alt yapısı, park ve otopark gibi sosyal donatı alanlarıyla kentsel dönüşümünü kuruluş aşamasında tamamlayan Buca Koop, planlı toplu konut alanına sahip nadir mahallelerden biri olarak dikkat çekiyor. Kaynaklar'daki ormanlık alana yakın olması nedeniyle temiz havasıyla tercih edilen Buca Koop, Yıldız ve Kuruçeşme Mahalleri'nden kopma alanlarla birlikte 2004 yılında mahalle statüsü kazandı. İlk muhtarı İbrahim Türkmen'in ardından 2009 yılında muhtar seçilen Hakan Dönertaş, 2 dönemdir hizmetini sürdürüyor.


Öğrenci mahallesi 


Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Tınaztepe Yerleşkesi'ne yakın olduğu ve kira fiyatları da ucuz olduğu için genellikle öğrencilerin tercih ettiği mahallede, 4 tane de özel öğrenci yurdu bulunuyor. Nüfusu 50 bine ulaşan mahallede, öğrencilerle birlikte 60 bine yakın kişi yaşıyor.

Genellikle doğu kökenli vatandaşların oturduğu mahallenin tek eksiğinin sağlık ocağı olduğunu belirten Buca Koop Mahalle Muhtarı Hakan Dönertaş, "Sağlık ocağı için imar planında yer ayrıldı. Sanırım bunun için ödenek gerekiyor. Bu acil ihtiyacımızın giderilmesini istiyoruz" dedi. Mahallenin tek sorununun ise çöken yollar olduğunu belirten Muhtar Dönertaş, "Yollarımız 2002 yılında kooperatif üyesi vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptırdığı şekilde duruyor. Yerin yapısından dolayı bazı yerlerde çökme oldu. Buca Belediye Başkanımız Levent Piriştina, mahallemize modern bir meydan kazandıracak. Bu proje çalışmaları kapsamında yollarımızın da düzeltileceği sözünü verdi, kendisine şimdiden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Yıldırım'a otoyol teşekkürü


Başbakan Binali Yıldırım'ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde kendilerine verdiği sözü tutarak Buca Koop'tan çevreyoluna bağlantı yolu açılması için bakanlık onayı verilmesinin sevincini yaşadıklarını belirten Muhtar Dönertaş, "Daha önce Buca'ya sadece Kaynaklar tarafından tek giriş vardı. Yetersiz kalıyordu. Çünkü Kaynaklar tarafında yüze yakın düğün salonu var. Tek giriş olduğu için sabah akşam trafik felç oluyor. Ayrıca ambulanslar hastaneye trafik yüzünden yetişemiyor. Ama Buca Koop bağlantısı yapıldığında bu çilemiz bitecek. 2 ay önce gelip kroki çizimleri yapıldı. Bağlantı yolu için inşaat bugünlerde başlayacak. Bu konudaki girişimlerimde yanımda olan Buca Belediye Başkanımız Levent Piriştina'ya ve bu sevinci bize yaşatan Başbakanımız Binali Yıldırım'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Ses anıtı dünyada ilk


Buca Koop için hazırlanan projeyle Buca'ya yepyeni bir meydan kazandıracak olan Buca Belediyesi, meydana dünyada eşi benzeri olmayan bir anıt yapacak. Bucalıların ses izlerinden oluşturulacak anıt ve 2 bin metrekaresi meydan olmak üzere toplam 16 bin 500 metrekarelik Meydan Düzenleme Projesi'nin tanıtımı ve ilk ses kayıtları geçtiğimiz günlerde Buca Koop Meydanı'nda düzenlenen törenle yapıldı.


Salı günleri traş yok


Buca Koop Mahallesi'nde Salı günleri kuaförler çalışmıyor. Mahalle ve çevresindeki 60'a yakın kuaförün, Salı günleri toplu olarak izin yaptıklarını anlatan Dönertaş, "Pazar günleri herkes tatil yaparken bu arkadaşlar çalışıyor. Çünkü insanlar izinli gününde traş olabiliyor. Mahalle esnafı bunun için Salı günü izin yapıyor. Mahallemizdeki uygulamaya Kuruçeşme, Yıldız, Kozağaç'taki kuaförler de katıldı" dedi.



Yeni Asır



Geri Dön