29 / 03 / 2024

Öğrencilerin tercihi stüdyo daireler!

Öğrencilerin tercihi stüdyo daireler!

Büyük şehirlerde yurtları tercih etmeyenler kiralık daireleri tercih ediyor. Özellikle stüdyo dairesi olan projeler öğrenciler tarafından ilgi görüyor.



Örneğin İstanbul’da 10’a yakın üniversitenin bulunduğu aks üzerinde ( Esenyurt- Beylikdüzü- Bahçeşehir) konumlanan projelerde 1+0’dan 4+1’e farklı tipte dairelerde otel konforunda yaşamak mümkün. Sosyal donatıları oldukça zengin olan bu projedeki en düşük daire kira bedeli ise 500 lira seviyesinde.


BİZİM Grup Gayrimenkul Uzmanlarından Tuncay Akman


Üniversite kayıt tarihinin bu yıl öne çekilmesinin kiralama sezonuna da olumlu etki yapacağını söyledi. Devlet ve özel yurtlarda kalmak istemeyen öğrencilerin kiralık ev tercih ettiğini belirten Akman, ‘’ Sezonun en hareketli dönemi geride kalsa da kira bedelleri yükseliyor. Avrupa yakasında güvenli, konforlu ve ulaşım rahatlığı olan bir sitede oturmanın bedeli 500 liradan başlıyor. Özellikle stüdyo ve 1+1 tipi dairelerin aidat ve diğer giderlerinin makul olması öğrencileri cezbediyor. Ev sahipleri de düzenli ödeme yapan öğrencilerle, ailelerinin referansı ile sözleşme imzalıyor’’ dedi.

 


Öğrencilere komisyon indirimi


Emlakçıların ev kiralayacak öğrencileri de bir kazanç kapısı olarak görmemeleri gerektiğini söyleyen Akman, ‘’özellikle vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin kayıt ücreti ve diğer masrafları dikkate alındığında depozito ve emlakçı komisyonu bir yük oluyor. Bizim Grup olarak, portföyümüzde yer alan Beylikdüzü, Bahçeşehir ve Ispartakule’deki kiralık konutların işlemlerinde öğrenci müşterilerimizden yüzde 12 yerine yüzde 7 komisyon bedeli talep ediyoruz. Arzu eden öğrenciler www.bizimgrupgayrimenkul.com.tr adresinde yer alan kiralık daireleri rahatlıkla görebilirler’’ dedi



yeni akit


 

 


Geri Dön