24 / 04 / 2024

Oğuz Gıda Adana'da yeni bir tesis inşa edecek!

Oğuz Gıda Adana'da yeni bir tesis inşa edecek!

Adana fabrikalarında 5 bin metrekare genişleme alanlarında yeni bir tesis için inşaata başladıklarını ifade eden Oğuz, bununla birlikte AOSB ikinci etabında satın aldıkları 3 bin metrekarelik arsalarında önümüzdeki yıllarda yatırım yapmayı planlıyor...




Meyve suyu, soda, süt ve gazlı içeceklerden oluşan ürün portföyünü ice tea (soğuk çay) ve enerji içeceğiyle çeşitlendiren Oğuz Gıda, bu yıl 6 milyon TL yatırımla kapasiteyi artıracak İçecek sektöründe farklı markalarla kendine önemli bir yer edinen Oğuz Gıda, Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen ice tea ve enerji içeceği grubuyla sektördeki yerini daha da yukarılara taşımaya hazırlanıyor. Sektörde ilk 10 firma içinde yer aldıklarını belirten Genel Müdür Osman Nuri Oğuz, "Bu yıl içinde ice tea ve enerji içeceği üretmeyi planlıyoruz. Pazara sunduğumuz yeni ürünlerle hem yurtiçi hem de yurtdışında pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu pazarda da iyi bir yer edineceğimize inanıyoruz. Özellikle yurtdışından talepler var. Yine bu yıl teneke kutuda üretmeyi planladığımız gazlı içecek ve limonatayla ürün portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin ulusal perakende sektöründe yer alan marketler için de üretim yapıyoruz. Bu noktalarda da pazar payımız her geçen gün artıyoruz" dedi. 


Tetrapak karton kutuda meyve suyu üretimiyle içecek sektörüne 1997 yılında adım attıklarını belirten Oğuz Gıda Genel Müdürü Osman Nuri Oğuz, faaliyetlerini ve yeni dönem hedeflerini HT Güneyli'ye anlattı. Oğuz, şu açıklamalarda bulundu: "Adana ve Sakarya'da bulunan fabrikalarımızda meyve suyu, süt ve gazlı içecek; Bolu Abant'ta bulunan fabrikalarımızda ise meyveli ve sade maden suyu imalatımız var.Daren markasıyla tetrapak ambalajda meyve suyu, limonata, süt, madensuyu ve gazlı içecekler üretiyoruz. Daren markamızla, pazardaki gücümüzü artırıyoruz. Şu an üç ayrı fabrikamızda da üretimlerimiz aralıksız devam ediyor. Bununla birlikte; Sodabant markasıyla maden suyu, Fresso markasıyla gazlı içecek, Oğuzgold ve Meyvit markalarımızla da meyve aromalı içecek üretiyoruz. 


Aromalı içecekte Oğuzgold markamızla pazar lideriyiz." Toplam üretimin yaklaşık yüzde 10'unu yurtdışı pazarlara ayırdıklarını dile getiren Oğuz, her geçen gün bu oranın arttığını ve yeni ülkeleri portföylerine eklediklerini belirtti. İhracattaki payın artacağını kaydeden Oğuz, "Şu an 30 ülkeye ürün gönderiyoruz. Bu yıl içinde bu sayıyı 40'a çıkarmayı hedefliyoruz. Özellikle de Irak çok iyi bir pazar. Teneke kutudaki ürünler Ortadoğu ve Arap ülkelerinde oldukça iyi satılıyor. Dolayısıyla bu pazarlarda genişlemeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 


HEDEF ORTADOĞU


Adana fabrikalarında 5 bin metrekare genişleme alanlarında yeni bir tesis için inşaata başladıklarını ifade eden Oğuz, bununla birlikte AOSB ikinci etabında satın aldıkları 3 bin metrekarelik arsalarında önümüzdeki yıllarda, yine içecek üretimine yönelik yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi. Fabrika yatırımları hakkında bilgi veren Oğuz, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Sakarya fabrikamızda alüminyum ambalajda meyvesuyu, gazlı içecek ve enerji içeceği üretiyoruz. Bolu'daki madensuyu fabrikamız artık yeterli gelmiyor. 3 bin metrekare alana kuracağımız Gelecekten umutluyuz Süt satışlarında da geçtiğimiz yıl katıldıkları okul sütü ihalesi sayesinde ciddi bir artış yakaladıklarına işaret eden Oğuz, 2012 yılının içecek sektörü için oldukça iyi geçtiğini dile getirdi. Sektörün çok canlı ve devamlı büyüyen bir özelliğe sahip olduğunu sözlerine ekleyen Oğuz, "Genç bir nüfusumuzun olması ve hava sıcaklıklarındaki artış, içecek sektöründeki satışları olumlu yönde etkiliyor. İçecek, krizlerden çok fazla etkilenmeyen bir sektör. 


Dolayısıyla, hem yatırımlardaki artış hem de sektörümüzün genel vizyonu ele alındığında gelecekten de oldukça umutluyuz" şeklinde konuştu. 

yeni bir tesis için inşaatımız devam ediyor. İnşaat tamamlandığında fabrikalarımızı bu tesise taşıyacağız. Tüm bu yatırımları toplam 6 milyon TL maliyetle tamamlayacağız. Geçtiğimiz yılı yüzde 20 oranında bir büyümeyle ve 110 milyon TL'lik bir ciroyla kapadık."


Didem AKIN AKÇAY/ Habertürk Gazetesi


Geri Dön