26 / 04 / 2024

Oğuz Öztuzcu, İstanbul Mimarlar Derneği nin yeni başkanı oldu!

Oğuz Öztuzcu, İstanbul Mimarlar Derneği nin yeni başkanı oldu!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneğinin (İstanbulSMD) 8.Olağan seçimli Genel Kurul Toplantısında yeni yönetim kurulu belirlendi...



İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD)nin 8.Olağan seçimli Genel Kurul Toplantısında yeni yönetim kurulu belirlendi. Genel Kurul sonucunda, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Oğuz Öztuzcu seçilirken, Kerem Erginoğlu Başkan Yardımcısı, Ayhan Ertuğrul Sayman, Mutlu Çilingiroğlu ile Acar Avunduk Üye olarak görev aldılar.

2009 yılından beri İstanbul-SMD Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Öztuzcu, başkanlık görevini Doğan Hasoldan devraldı. 

İstanbul-SMD

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği 2003 yılında İstanbul'da kuruldu. 1987 yılında Ankara'da kurulmuş olan Türk Serbest Mimarlar Derneği'ne (TSMD) paralel bir kardeş dernek olan İstanbul-SMDyi,  İzmir  Serbest Mimarlar Derneği'nin kurulması izledi.

Bu 3 dernek hedef olarak, ileride kurulacak başka bölgesel Serbest Mimarlar Dernekleri ile bir birlik çatısı altında buluşmayı ve böylece ülke çapında etkin ve güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşunu yaşama geçirmeyi öngörüyor.

Oğuz Öztuzcu kimdir

Oğuz Öztuzcu, 1961de Robert Kolej ve 1966da ODTÜ Mimarlık Fakültesinden mezun olduktan sonra eğitimine Liverpool Üniversitesinde devam etmiştir. Daha sonra1970-1978 yıllarında Stockholmde önce ücretli olarak, sonra kendi kurduğu ofisinde mesleki yaşamını sürdürmüştür.

Bu süre sonunda Türkiyeye dönen Öztuzcu, o tarihten beri sahibi veya ortağı olduğu Mimarlık ofislerinde meslek yaşamına devam etmektedir.

40 yılı aşan meslek yaşamında yurt içi ve yurt dışında bir çok yapı tasarlayan Öztuzcu mesleki yayınlarda yer almıştır. Halen inşaati devam eden 40 kat ve 530 daireli bir ofis/konut projesinin müellifidir.

Öztuzcu mesleğinin yanısıra fotoğraf sanatıyla da uğraşmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli fotoğraf sergileri olmuştur.
Oğuz Öztuzcunun mimarlık ve fotoğraf alanlarında yayınları vardır.

2008-10 yıllarında AB tarafından fonlanan ve NTV de yayınlanan 13 bölümlük Yaşasın Mimarlık adlı belgeselin Proje Yönetmenliğini yapmıştır.


Geri Dön