26 / 04 / 2024

Oğuz Yavaş: Ucuz mantolama yaptırmayın!

Oğuz Yavaş: Ucuz mantolama yaptırmayın!

Oğuz Yavaş Yapı İzolasyon Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Yavaş, içinde bulunduğumuz kış ayında dış cephe mantolaması ile ilgili çok önemli uyarılarda bulundu. Oğuz Yavaş ''Ucuz mantolama yaptırmayın! ''



İzolasyon sektörünün tecrübeli ve güven veren firmalarından Oğuz Yapı İzolasyon Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Yavaş ile yaptığımız söyleşi ile sizleri baş başa bırakıyoruz. 

Oğuz Yavaş: Ucuz mantolama yaptırmayın!

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1962 Eskişehir doğumluyum. İlk ve orta tahsilimi Eskişehir'de tamamladım. 

Askerlik dönüsü 1987yılında İstanbul Pendık Gemı Tersanesi Yüzer Havuz inşaatında Yüksel İnşaat şirketinde Muıasebecı olarak işe başladım. 


Ticarete ne zaman atıldınız ve nerelerde çalıştınız? 

1988 yılında Gebze'de Özgür A termit abrikasınm kuruluşunda muhasebe sorumlusu olarak işe başladım. Bu fabrika çalıştırılmadığı için görevimden istifa ederek ayrıldım.Daha sonra Koca Hazır Beton 'da muhasebe müdürü olarakise taşladım. 1093 yılının 3 ayında 4ortak Yapı Tekniği kurduk. 0 zaman bir adam utup İbrahim Ağa caddesinden ne tadar kamyon geçirir diye bir araştırma raptım.Geçen ticari araç sayısı 200 tane bile. Donemin Başbakan merhum Turgut Özal tarafından Şekerpınar Göçnen konutları yapıldı. Kon tlar bizim şirketimize bir ivme kazandırdı. 70 bin metrekare ytong duvar yaptı k. Firma b,zden memnun kaldı ve o firmaya malzemeler sattık.1995 yılın da ortaklar Sırasıyla Gebze Metal ve Yakatekfirmalarında kurucu ortak olarak ticarete davam ettim. 


Kendi firmanızı ne zaman kurdunuz? 

2008 yılında Oğuz Yavaş Yapı ismiyle kendi firmamı kurdum. Firmanın tescilini aldım. Tek şirketimız var. Grup bünyesinde faaliyet alan lanınız var. İzocam İyem eğitim merkezinde İzolasyonla ilgili kurslar düzenleniyordu. Bos zamanlarımda bu kurslara gittim. Çok güzel hizmet veriyorlar. Bu Kursta çok şey öğrendim. İzolasyona ilgi depremden sonra artı. Eksiği gördüm ve bu izolasyona önem verilmediği için 

Petroldeki fiyat düşüşü ile 4,5 liraya aldığımız yakıt 3,5 liraya indi. Petrolde gördüğümüz realiteyi izolasyonda da başarırsak ekonomiye ciddi bir katkı sağlarız. İzolasyon eşittir tasarruf ve yaşam kalitesi. Bin anızı iyi korursanız ömrü uzar. İzolasonda su ısı,ses, yangın bariyerleri ana kalemler. Türkiye'deki bu açığı gören üretici ve uygulayıcıların savısı deprem den sonra arttı, izolasyon olgusu ülkemizde gelişti.2017yılına kadar herkes izolasyonu yaptırmak zorunda. Yapmayanlara yaptırım gelecek. Türkiye'de aynı anda 5 iklimi yaşıyoruz. Antalyâdakiler sıcaktan, Van'daki vatandaşın soğuktan korunma ihtiyacı var. 


Sistemli çalışan Oğuz Yavaş her sabah düzenli olarak ekibiyle toplantı yapıyor. 

alana giriş yaptık.150'ye aşkın firmayla çalınıyoruz. Bu firmalara izolasyon yaptığımızı anlatmaya çalıştık ve 1yıl uğraştık ve bir ış alamadık. İlk işimizi Organze Sanayide Bölgesinde Grundfcs fabrikadan aldık. Koster Yapı Kimyasallarının bayisi olduk. 


MANTOLAMANIN STANDARTLARI 

İyi bir mantolama nasıl olmalı? Evine ve iş yerine mantolama yaptıracaklara neler önerirsiniz? 


Mantolama ile ilgili araştırmalar yaptım. 

Bir Alman bir İngiliz nasıl yaptırıyor inceledim. Fransa'da 8cm altında mantolama yapılıyorsa iskan vermiyorlar. 

Almanya ısı plakası kalınlığını 10 cm'ye çıkarmış.Türkiye'deki müteahhitler 3-4 santim arasında mantolama yapıyor. 

Maliyet hesabı yapıyorlar. Beyaz strafor yaparsan 6 cm, karbonlu yaparsan 5 cm kalınlık olacak. Mantolama işini standartlara göre yapmaya kalkarsanız fiyat pahalı tep kişiyle karşılaşıyoruz . Lrebze'de korsan firmalar var. Bu işi bilmeyen ve metrekaresini 25-28 liraya yapanlar var. Üç san tim straforla bu iş olmaz. Böyle yaptıranların 78 sene sonra yeniden mantolama yaptırmak zorunda kalacak. Tuzla,Bançeşehir, Ataşehir'den müşterilerimiz var. Yap idil ne söylüyor. Mantolamada metrekareye 5 kilo yapıştırıcı ve sıva kullanılmalı. 

sat yapan müteahhitlere iş yapamadık. 


Mahalle aralarında geçen adamlara izolasyon yaptırmasınlar. Bu işin piyasası var.Metrekaresi 35-40 lira arasında. Birisi bunu 30 liraya yaparım diyorsa bilsinler ki çalacak. Neden çalacak? Yapıştırıcıyı az sürecek ve sıvayı az kullanacak. Biz böyle bir iş yapmıyoruz. 

Direndik ve direnmeye devam edeceğiz. 

Bizim elimizde Gebze'deki firmalarda olmayan 2bin metrekare Alman iskelesi var. Normal iskelenin fiyatı 5 lira ise Alman iskelesi 25 lira. İzolasyonda bugün yaptığınız masraf üç sene sonra amorti edıvor. Cep telefonuna üç tan lira vereceklerine evlerinin mantolama sını yaptırsınlar. Elektrik,doğalgaz ve ıaaa klima an tasarruf etsinler. Mantolama de bulunduğumuz aylarda Gebzel ilere mutlaka mantolama yaptırmalarını ve ısıda tasarruf yapmalarını tavsiye ediyoruz. 


YAPISAL GÜÇLENDİRME YAPIYORUZ

Başka neler yapıyorsunuz? 


Kaliteli firma olduğumuz için çatıda yapıyoruz. Işık plastiğin bayisiyiz. Zemin epoksileri yapıyoruz. Fabrikalarda tadilat yapıyoruz. Firmalar çözüm ortağı arıyorlar.Sırtını döneoekve kazık atmayacak firma arıyorlar. Bir firmaya boru yalıtımı yaptık. Yüzde 73 enerji tasarrufu yaptılar. Memnun kaldılar. Zemin epoksılerinde uzman firmayız. Aynı zamanda hırdavat marketimiz var. Fabrikalara sarf malzemeler satıyoruz. Portföyümüzde 15o'ye yakın firma var. 

Kurumsal yapımız var. Sorumlu satış, pazarlama müdürümüz var. Biz böyle büyüyüyoruz.15-16 kişiye maaş veriyoruz. Yapısal güçlendirme yapıyoruz. Kolonlara karbon kumaş sarıyoruz. Eski bina lan güçlendiriyoruz. Avrupa'dan gelen bir tefen oloj i. Metrekares i 80-90 Euro. 


2014 yılını nasıl geçirdiniz ve 2015'ten beklentileriniz neler? 

Geçen yıl ciromuzu yüzde 30 büyüttük. 

Hedeflediklerimizi yaptık. Bu yılda büyüme hızımız geçen sen eki gibi olacak. Adapazarı ve Trakya'da sanayi bölgelerinde endüstriyel izolasyonlar işleri için teklif vermeyi düşünüyoruz. Vizyonumuzda Türkiye'de daha önce uygulanmamış olan ürünleri vurt dışından ülkemize getirerek Türklerinde bu işi yapabileceğini göstermektir. Türkiye'de ısı izolasyonu tasarruf etmek ve yaşam kalitesini deriştireceğinden devletimizden de destek bekliyoruz. 


BİZE İŞ YAPTIRANLAR KALİTEYE ÖNEM VERİYOR 


Kesinlikle Çin malı kullanılmamalı. 

Bize ış yaptıranlar kaliteye önem veren ve işini bilen insanlar. Bizim fiyatlar 35-40 bandında. 5liraya da 15 liraya da strafor yapıştırıcı var. Piyasada çok büyük kargaşa var. Sahtekârlık yapıyorlar. 

Bize vatandaş geldiğinde doğrusunu anlatıyoruz, ister yaptırsınlar ister yaptırmasınlar. Bize hesabım kitabını bilen insanlar iş yaptırıyor. Sarıyer'de milyon dolarlık villaya mantolama yapıyoruz. 

Kaliteli olduğumuz için bizi tercih ediyorlar. Dış cephe mantolamada beş yıl garanti veriyoruz.


Gebze Gazetesi


Geri Dön