25 / 04 / 2024

Okan Üniversitesi'nde gayrimenkul eğitimi verilecek!

Okan Üniversitesi'nde gayrimenkul eğitimi verilecek!

Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Bahar döneminde "Gayrimenkul Finansmanı ve Değerleme" Yüksek Lisans Eğitim Programı açıldı



PROGRAMIN GEREKÇESİ
Son yıllarda Gayrimenkul Sektöründe kamulaştırma, satış, konut finansmanı (mortgage), özelleştirme, kredi dereceleme gibi alanlarda yaşanan değerleme sorunları, bu alanda düzenleme yapılmasını zorunlu kılmış, ilgili kuruluşlarca lisanslama çalışmaları başlatılmıştır. Ancak lisanslama sınavlarında başarı oranlarının son derece düşük olmasının nedeni bu konuda akademik eğitimlerin oluşturulmamasıdır. SPK ve Bankalar Birliği'nin Gayrimenkul Değerlemesi konularında çıkardıkları tebliğler Gayrimenkul Sektörünü düzenleyici nitelikte yapılanmalardır.

PROGRAMIN YAPISI
Gayrimenkul Finansmanı ve Değerleme; finans, mühendislik, ekonomi ve idari bilimler, hukuk gibi farklı bilim dalları ile ilişkili disiplinlerarası bir çalışma alanıdır. Bu programa kayıt olan öğrencilere gayrimenkul değerlemesi yanında taşınmazın plancı, malik, yatırımcı, finansı, işletmeci ve kullanıcı gibi farklı kesimler yönünden incelenmesi ve strateji geliştirme becerisi kazandırılacaktır.

PROGRAMIN SÜRESİ VE YERİ
Program 3 dönemden oluşmaktadır.  Program tezli veya tezsiz 1 yılda tamamlanabilecektir. Program  hafta içi 19.00-22.20, hafta sonu 9.30-13.30 saatleri arasında Mecidiyeköy Kampusünde yapılacaktır.

PROGRAMA KABUL
Adayların Programa kabulü için lisans diplomasına sahip, Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavına (ALES) girmiş ve EA 55 puanı almış olması  gerekmektedir. ALES puanı olmayan öğrenciler, sonraki dönemde ilk ALES sınavına girerek gerekli puanı almak şartıyla, özel öğrenci statüsünde kabul edilebilirler.

PROGRAM  KOORDİNATÖRÜ
Yrd. Doç.Dr Bilge Nur KATİPOĞLU 
Akademik kadromuz, iş hayatından  üst düzey yöneticiler  ile uygulamadan gelen akademisyenlerden oluşmaktadır.


Geri Dön