19 / 04 / 2024

Ökkeş Çıldır Gaziantep'e 18 derslikli okul yaptıracak!

Ökkeş Çıldır Gaziantep'e 18 derslikli okul yaptıracak!

Memleketi Gaziantep' e yerleşen Ökkeş Çıldır, gurbette yaptığı birikimle aldığı arsayı satarak isminin yaşatılması için, 'Osmangazi Mahallesinde 18 derslikli Ökkeş Çıldır Ortaokulu'yapımı için protokol imzaladı...



Gaziantep'te yürütülen 'Bir tuğla da sen de koy Ve 'Bir okul bin gelecek 'kampanyaları kapsamında Almanya'da işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olarak, kesin dönüş yapan ve memleketi Gaziantep'e yerleşen Ökkeş Çıldır, gurbette yaptığı birikimle aldığı arsayı satarak isminin yaşatılması için, 'Osmangazi Mahallesinde 18 derslikli Ökkeş Çıldır Ortaokulu'yapımı için protokol imzaladı. Valilikte düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, hayırsever Ökkeş Çıldır katıldı. 


Törende konuşan Vali Erdal Ata, göreve geldikleri günden bugüne çok sayıda yeni derslik yaptırdıkları belirtti. Düzenledikleri kampanya kapsamında 80'inci okul protokolünü imzaladıklarını ifade eden Vali Ata, "Bu güne kadar bu imza sayısını 100ün üzerine çıkarabilirdik ama okul yaptıracak arsa bulmakta zoıiuk yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde gerek kentsel dönüşümde, gerekse yeni imara açılacak alanlar içine ayrılacak kısımlarla bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. Ben Ökkeş Bev'e çok teşekkür ediyorum, yurt dışında çalışıp yaptığı birikimle aldığı arsaya satarak 18 okullu derslik yaptırmak için bize başvurdu. Bugün şehrimizde ve ülkemizde o kadar zengin var ki, bu hayır işlerine o kadar çok itibar etmiyorlar. Onun yaptığı davranış maddi durumu iyi olan herkese iyi örnek teşkil etsin" diye konuştu. 



Dokuz Sütun 






Geri Dön