18 / 04 / 2024

Okmeydanı Eğitim Hastanesi'nin Çocuk Yoğun Bakım Servisi açıldı!

Okmeydanı Eğitim Hastanesi'nin Çocuk Yoğun Bakım Servisi açıldı!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde revize edilen Çocuk Acil ile yeni Çocuk Yoğun Bakım Servisi hizmete açıldı.



Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde günlük ortalama 700 ila bin arasında çocuk hastaya sağlık hizmeti veren Çocuk Acil Servisinin revize edildiğini belirterek, "Açılacak olan Çocuk Yoğun Bakım Servisiyle de çocuklarımızın en iyi şartlar altında ve onların dünyalarını etkilemeyecek ortamlarda sağlık hizmeti verilmesi hedefleniyor." dedi. 


Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Çocuk Yoğun Bakım Servisi ile revize edilen Çocuk Acil Servisi törenle açıldı.


Servislerin açılışı, Prof. Dr. Kısmet, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Memet Taşkın Egici, hastane yöneticisi Prof. Dr. Hakan Güven ve sağlık çalışanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi. 


Açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Kısmet, ana babaların çocukları üzerinde hakları olduğu gibi çocukların da büyükler üzerinde hakları olduğunu vurgulayarak, ebeveynlerin çocukları en iyi şekilde yetiştirmek, sağlıklı olmalarını sağlamak, beslenmelerine dikkat etmek, koruyucu önlemler almak zorunda olduklarını söyledi.


Çocuğun, ana-baba, vatan, millet için bir nimet olduğuna vurgu yapan Kısmet, nimet ne kadar büyükse onun getirdiği mesuliyetin de o kadar büyüdüğünü ve bu mesuliyet hissedilmediği takdirde nimetin elden gideceğini dile getirdi.


Prof. Dr. Kısmet, günlük ortalama 700 ile bin arasında çocuk hastaya sağlık hizmeti veren Çocuk Acil Servisinin revize edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, açılacak olan Çocuk Yoğun Bakım Servisiyle de çocukların en iyi şartlar altında ve onların dünyalarını etkilemeyecek ortamlarda sağlık hizmeti verilmesinin hedeflendiğini ifade etti. 


Çocukları büyütme süreci boyunca bu zor görevi ailelerle birlikte gerçekleştirmek ve onlara destek olmak adına tüm ekibinin her zaman görevi başında olacağını aktaran Kısmet, şunları kaydetti:


"Anne ve çocukların sağlık, bakım ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılamak için var olan kurumlarımızda, temel amaçlardan biri de çocuklarımızın toplum hayatına sağlıklı bireyler olarak katılmalarını sağlamaktır. Çocuklarımızın iyi olmaları için modern tıbbın tüm gelişmelerini takip etmekte ve uygulamaktayız. Sağlığa ulaşılabilirliği kolaylaştırmak ve memnuniyeti en üst seviyede tutmak için sağlık tesislerimizde yenilikçi yaklaşımlarla ve alanında uzman sağlık ekibiyle sağlık kuruluşlarımızda hizmet veriliyor, hastalarımızın memnuniyeti önceliğimizdir."  


AA


Geri Dön