19 / 04 / 2024

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılacak!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılacak!

İstanbul'un en büyük hastanelerinden olan Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi yıkılarak yerine bin yataklı yeni bir hastane yapılacak...



     Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul'u muhtemel bir depreme hazırlayabilmek amacıyla oluşturulan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılarak yeniden yapılacak. 

     İstanbul Sağlık İl Müdürü Ali İhsan Dokucu, Reannissance İstanbul Bosphorus Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konunun ayrıntılarını anlattı. 

     Dokucu, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin yıkılarak yerine sismik izolasyon teknolojisi ile bin yataklı yeni bir hastanenin yapılacağını söyledi. Yapım ihalesinin nisan ayında tamamlanacağını açıklayan Dokucu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin İstanbul'daki en büyük hastanelerinden biri olduğunu hatırlattı. Hastanenin, muhtemel bir depreme karşı hazırlayabilmek amacıyla İSMEP kapsamında yıkılacağını belirten Dokucu, yeni hastanenin inşasına mayıs ayında başlanmasının planlandığını ifade etti. 

     İnşaat döneminde hastaların tedavilerinin kesintiye uğramayacağını vurgulayan Dokucu, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

     ''Enerji tasarruf sistemleri ile donatılacak hastane, tri-jenerasyon merkezi ile kendi elektriğinin önemli bir kısmını doğalgazdan üretebilecek. Açığa çıkan ısı enerjisi ile de hastanenin ısıtılması ve soğutulması sağlanarak işletme maliyetleri asgariye düzeyde tutulacak. 

     Mevcut Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin toplam kapalı alanı 55 bin metrekare iken yeni yapılacak hastanenin toplam kapalı alanı 250 bin metrekare olarak planlanıyor. Acil durumlarda ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla mevcutta bin 300 metrekare olan acil servis alanı 10 bin metrekareye çıkarılacak. Toplam ameliyathane sayısı ise mevcut hastanede 17 iken yeni hastanede 28 olacak. yeni hastane, mevcut hastanenin işleyişi kesintiye uğramadan yapılacak. bunu sağlamak üzere inşaat faaliyetleri birkaç fazda tamamlanacak. Hastane kapasitesi yıllık bir milyon 5 yüz bin ayakta ve 50 bin yatan hasta olarak planlanıyor.'' 

     Projenin sponsoru İslam Kalkınma Bankası yetkilisi Elbashier Sallam da, diğer ülkelere örnek olmak için bu büyük projeyi desteklediklerini belirtti. 

     İslam Kalkınma Bankası'ndan sağlanan 158 milyon 930 bin Euro'luk fon ile yıkılarak yeniden yapılacak Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin 5 yılda bitirilmesi hedefleniyor. 


AA


Geri Dön