26 / 04 / 2024

Okmeydanı Hastane inşaatında son durum!

Okmeydanı Hastane inşaatında son durum!

Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliği taşıyan Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamlandı.




Taş Yapı'nın hayata geçirdiği Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamlandı. Cam kaplama çalışmalarına geçilen hastane Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliği taşıyor.


Depreme karşı sismik izolatörler kullanılarak, akıllı ve yeşil bina konseptiyle hayata geçirilen yeni hastane bin yatak kapasitesine sahip olacak. İçerisinde mağazaların da yer alacağı yeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yıllık 1 milyon 500 bin ayakta ve 50 bin yatan hastaya hizmet vermesi planlanıyor.


Mevcut hastanenin 5 katı kapalı alan

Şu anda hizmet veren mevcut Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin toplam kapalı alanı 55 bin metrekare iken yeni hastane toplam 250 bin metrekare kapalı alana sahip. Toplam ameliyathane sayısı ise mevcut hastanede 17 iken yeni hastanede 28 olacak. 


Odalar, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odası tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.



Okmeydanı Hastane inşaatında son durum!


Okmeydanı Hastane inşaatında son durum!




Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön