20 / 04 / 2024

Okmeydanı Hastanesinin bahçesine yeni hastane yapılıyor!

Okmeydanı Hastanesinin bahçesine yeni hastane yapılıyor!

İstanbul İl Özel İdaresi, kenti olası bir depreme hazırlamak üzere gerçekleştirdiği projelerine bir yeni halka daha ekledi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde 124 yoğun bakım üniteli bir hastane binası yapılacak



İstanbul İl Özel İdaresi, kenti olası bir depreme hazırlamak üzere gerçekleştirdiği projelerine bir yeni halka daha ekledi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde yapılacak hastane binasında 124 yoğun bakım ünitesi yer alacak.  İhtiyaç duyulması halinde hastanedeki yatak sayısı 1.300'e kadar yükseltilebilecek şekilde geliştirilecek.
İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık (İSMEP) projesinin bir parçası olan çalışma kapsamında hastanenin bahçesinde160 bin metrekarelik yeni bir hastane yapılacak. Yeni hastane binasında Avrupa yakasının en büyük onkoloji merkezi de inşa edilecek.
Proje çalışması devam eden hastane 860 hasta, 124 yoğun bakım yatağı olmak üzere 984 yataklı olacak. 240 poliklinik odalı hastanede, 28 adet ameliyat salonu yer alırken deprem ya da ihtiyaç duyulması halinde tek kişilik odalarında çift kişilik odaya dönüştürülme imkânı olacak hastanenin yatak kapasitesi 1300e kadar yükseltilebilecek.
Bu arada hasta odaları yaklaşık 35 metrekare ve yarısı tek, yarısı çift kişilik olarak planlanırken, hastane, 1 milyon 500 bin kişiye ayakta, 50 bin kişiye de yatakta hizmet verebilecek. 


Geri Dön