25 / 04 / 2024

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Beyoğlu Belediyesi'nin halkın yüzde 95 desteğini alan Okmeydanı Dönüşüm Projesi, tapu dağıtım töreninde açıklandı. 30 Mart seçimlerinden sonra başlayacak projeyle Okmeydanı, bambaşka bir görünüme kavuşacak...



Beyoğlu Belediyesi'nin halkın yüzde 95 desteğini alan Okmeydanı Dönüşüm Projesi, tapu dağıtım töreninde açıklandı. 30 Mart seçimlerinden sonra başlayacak projeyle Okmeydanı, bambaşka bir görünüme kavuşacak.



HALİÇ Kongre Merkezi'nde Yeni Okmeydanı Projesi tanıtım filminin ardından konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan salondaki vatandaşları, "Doğduğum, büyüdüğüm Kasımpaşa'nın, çocukluğumda uçurtma uçurduğumuz, dutluklarında dut topladığımız, nişan taşlarının şu anda kaybolduğu, ama o zaman meydanda olduğu Okmeydanı'nın güzel insanları" diye selamladı. 


Erdoğan, Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştiğinde Türkiye için bir ilk olacağını, dünya için bir çekim alanı olacağını söyledi. 


YÜZDE 95 ONAY VERDİ 


Okmeydanı halkının yüzde 95 oranında projeye destek verdiğini belirten Erdoğan, "İnşallah, Okmeydanı'ndaki tüm hak sahibi kardeşlerimizi, 50 yıldır, dedelerinin, babalarının, kendilerinin özlemi olan tapularla buluşturacağız. 


Okmeydanı'nı hem mevcut çirkin görüntüden, hem sağlıksız yaşamdan kurtarmış olacağız" dedi. Erdoğan, 176 tapuyu hak sahiplerine teslim ettiklerini, 700 hak sahibiyle ilgili işlemlerin sürdüğünü söyledi. Okmeydanı Dönüşüm Projesi 30 Mart yerel seçimlerinin ardından başlatılacak. 


Mülkiyet hakları garanti altında Kamu kurumlarının koordinasyonu ile tamamlanan Okmeydanı Projesi, herkesin mülkiyet hakkını garanti altına alıyor. Beyoğlu Belediyesi'nin mimarlar, mühendisler, şehir plancıları ve vatandaşların işbirliğiyle hazırladığı planlarda sit alanları yeniden düzenlendi. 


Arsaları sit alanında kalan mülk sahiplerine eşdeğer arsalar verildi. Bölgedeki hukuki sorun, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan anlaşmayla Fatih Sultan Mehmet Vakfı'na, eşdeğer arazi verilmesiyle çözüldü. Daha sonra Beyoğlu Belediyesi'nin hazırladığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı 1/5000'lik ve 1/1000'lik İmar Planları ile Okmeydanı'nın geleceği tayin edildi. 


Habertürk Gazetesi 


Geri Dön