26 / 04 / 2024

Okmeydanı planı yeniden onaylandı!

Okmeydanı planı yeniden onaylandı!

İSTANBUL Büyükşehîr Belediye Meclisi, Okmeydanı'na ilişkin " Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Revizyon 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı " nı onayladı.



İSTANBUL Büyükşehîr Belediye Meclisi, Okmeydanı'na ilişkin "Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Revizyon 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı" nı onayladı. 

İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin temmuzda yürütmesini durdurduğu plan revize edilerek, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne yeniden sunuldu. 

Okmeydanı ile ilgili hazırlanan yeni plan, oy çokluğuyla kabul edildi. 

Planları Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul'un ortası Okmeydanı'nda 1 milyon 600 bin metrekare büyüklüğünde, 80 bin insanın yaşadığı alanda, bina sahiplerinin arsalarına sahip olamadığı kötü bir yapılaşma oluştuğunu söyledi. 

Buradaki insanRnYniVFİÎ 'ara50ylldırhasretiDtLtUITtoî ni çektikleri tapularını vermek için tam 10 yıldır çalıştıklarını ifade eden Demircan, "Toplam 21 bin kişiye vereceğimiz tapuların 5 bininin çalışmasını tamamladık. 15 bini için de vatandaşlarımız geliyor, çalışmalar yapılıyor. 

Okmeydanı'nın tapu meselesini çözdükten sonra vatandaşlarımız burada bir de dönüşüm yapılmasını talep ediyor" diye konuştu. 


Bizşm Anadolu


Geri Dön