20 / 04 / 2024

Okmeydanı Şanzelize gibi olacak!

Okmeydanı Şanzelize gibi olacak!

Kentin en kalabalık semtlerinden biri olan ve çarpık yapılaşmanın olduğu Avrupa Yakası Okmeydanı' nın modern bir çehreye bürünmesi amaçlanıyor. Semtin yeni halinin animasyon görüntüleri hazırlandı...



BEYOĞLU Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı dönüşüm projesinde Fransa'daki Champs-Efysees (Şanzelize) Caddesi modelinin uygulanacağını söyledi. 


Demircan, planları hazırdan Okmeydanı projesinin, yerel seçimlerden sonra vatandaşın da onayıyla gerçeğe dönüşeceğini açıkladı: "Öncelikle Okmeydanı'nın 50 yıldır kangren olmuş imar sorununu çözdük. 5 bin 600 binanın ve 25 bine yakın bağımstz bölümün sahiplerine imarlı tapu ve arsalarını verdik. Bölgede kentse! dönüşümü de halkın onayıyla gerçekleştireceğiz. 


Yeni Okmeydanı'nı seyir terası, turistik, ticaret ve iş merkezlerinin olduğu, alışveriş ve yemek için gözde mekânların yer aldığı bir yer olarak kurguladık. Okmeydanı için, İstiklal Caddesi'ne alternatif bir cadde, dünya örneklerinden Fransa'nın Şanzelize'si ile yarışabilecek yeni caddelerin olduğu, özel bir destinasyon yaratmak amacıyla planlarımızı yaptık." 


Habertürk


Geri Dön