26 / 04 / 2024

Okmeydanı SSK hastanesi ne zaman yeni inşaatı tamamlayacak?

Okmeydanı SSK hastanesi ne zaman yeni inşaatı tamamlayacak?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında ultra-modern olarak yeniden inşa ediliyor. yapılıyor. Okmeydanı SSK hastanesi ne zaman yeni inşaatı tamamlayacak?




Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yeniden yapılıyor. Taş Yapı tarafından hayata geçirilen 1000 yataklı yeni hastanenin tek ve çift kişilik tüm odaları 5 yıldızlı otel konforunda olacak.


İçerisinde hastaların ihtiyaçlarını karşılayabileceği mağazaların yer alacağı yeni Yeni Okmeydanı Hastanesi'ndeki  odalar, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odası tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.


Yeşil Bina Sertifikası'na aday ilk kamu hastanesi ünvanını taşıyacak olan Yeni Okmeydanı Okmeydanı SSK hastanesi deprem anında ve hemen sonrasında kesintisiz hizmet verecek.  Mevcut Okmeydanı SSK Hastanesi’nin toplam kapalı alanı 55 bin metrekare iken yeni yapılacak hastanenin toplam kapalı alanı 250 bin metrekare olacak.  Acil durumlarda ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla mevcutta 1.300 metrekare olan acil servis alanı 10 bin metrekareye çıkarılacak. Toplam ameliyathane sayısı ise mevcut hastanede 17 iken yeni hastanede 28 olacak. 


Okmeydanı SSK hastanesi ne zaman yeni inşaatı tamamlayacak?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni bina inşaatı 17 Ocak 2017 tarihinde tamamlanacak.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com





Geri Dön