18 / 04 / 2024

Okmeydanı'na Şanzelize modeli cadde yapılacak!

Okmeydanı'na Şanzelize modeli cadde yapılacak!

Hayata geçirilmesi planlanan projeyle ticaret merkezleri, yeşil alanlar, otoparklar, seyir terası, Fransa'daki Şanzelize Caddesi'ne benzer kafeleri ve alışveriş merkezlerini barındıracak caddeleriyle cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor...



İstanbul'un büyük yerleşim yerlerinden Okmeydanı, Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan projeyle ticaret merkezleri, yeşil alanlar, otoparklar, seyir terası, Fransa'daki Şanzelize Caddesi'ne benzer kafeleri ve alışveriş merkezlerini barındıracak caddeleriyle cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Sultan Mehmet'in bölgede okçuluk müsabakaları için kurdurduğu ok meydanı ve Okçuluk Tekkesi nedeniyle bu ad verilen Okmeydanı'nın yeni projesi hakkında bilgi verdi.


Okmeydanı'nın tarihi öneme sahip bir bölge olduğuna dikkati çeken Demircan, planları hazır olan Okmeydanı Projesi'nin, yerel seçimlerden sonra vatandaşın da onayıyla gerçeğe dönüşeceğini söyledi.


Demircan, öncelikle Okmeydanı'nın 50 yıldır kangren olmuş imar sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle çözdüklerini aktararak, Okmeydanı'ndaki 5 bin 600 binanın ve 25 bine yakın bağımsız bölümün sahiplerine imarlı tapu ve arsalarını verdiklerini anlattı.


Okmeydanı'nda çözülen imar ve tapu sorunun ardından kentsel dönüşümü ve bölge için hazırladıkları planı halkın onayıyla başlatacaklarını dile getiren Demircan, "Okmeydanı'ndaki imar sorununda çözüm noktasında, vatandaş birinci olarak arsa ve tapusunu, ikinci olarak imarlı bir yer almış oldu. Okmeydanı'nda tüm vatandaşlar, kendini mağdur etmeyecek imar hakkına sahip oldu" diye konuştu.


Demircan, bölgede kentsel dönüşümü de halkın onayıyla gerçekleştireceklerini ifade ederek, bölgede yaptıkları ankette vatandaşların kentsel dönüşüme "evet" dediğini söyledi.



"OKMEYDANI'NDA KAYBEDEN YOK KAZANAN ÇOK"


Demircan, kentsel dönüşüm kapsamında Okmeydanı'nda daireye daire, dükkana dükkan vereceklerini belirterek, "Kentsel dönüşümde Okmeydanı'nda hiç kimse mağdur olmadı, olmayacak. Mülkü olan da gitmedi, gitmeyecek. Dönüşümde kiracılar TOKİ'den daire almak suretiyle onların da gelecekleri garanti altına alınacak" ifadelerini kullandı.


Vatandaşların depreme dayanıklı binaların yanı sıra yeşil alan ve otoparkların olduğu yeni bir yaşam alanı istediğini dile getiren Demircan, Okmeydanı'nda yeni yaşam alanı oluşturulmasının ve bölgenin gözde mekanlar arasına girmesinin amaçlandığını söyledi.


Ahmet Misbah Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Okmeydanı planımız; herkese tapu ve imar hakkını verirken finalde konutlarla beraber otoparkların olduğu, 6 okul, bir üniversite, yeşil alanlar, caddeler, ticaret merkezleri olan, Okçular Tekkesi gibi tarihi mekanları barındıran, aynı zamanda seyir terası gibi ticaret ve turizm sektörünü ön plana çıkarabileceğimiz bir projeyi kapsıyor. Seyir terasıyla bölgeye turistlerin daha fazla gelmesi sağlanabilecek. Böylece turizm geliri de artacak. Yeni Okmeydanı'nda, Haliç-Mecidiyeköy arasında Türkiye'nin en yeni şehir hayatını kurmayı planlıyoruz. Burası müstakil bir mekan ve gençlerin geleceğini gördüğü bir yaşam alanı olacak. Bir şehir hayatının içinde yaşayan gencin rotasını belirlemiş ve bölgede istihdam sağlanabilecek bir şehir kurgusunu planlamış olduk. Sadece insanların tapu ve imar hakkı sorunları çözüp depreme dayanıklı yapılanma yapmak gözüyle değil, hayatın bütününü kuşatan, gelecek kurgusu yapan ileri bir planlama koymuş olduk."



"TİCARETİN SANAYİYE DEĞİL, HİZMET SEKTÖRÜNE DAYALI OLMASINI AMAÇLIYORUZ"


Okmeydanı'nın ekonomik kaynağını, turizm ve hizmet sektörü olarak kurguladıklarını anlatan Demircan, şöyle devam etti:


"Bu yeni planlamada hedefimiz ticaret olacak. Ticaretin sanayiye değil, hizmet sektörüne dayalı olmasını amaçlıyoruz. Bölgemiz tarihi ve turistik bir bölge. Böyle bir mekan da ticaretsiz olmaz. Yeni Okmeydanı'nı seyir terası, turistik merkezlerin yanı sıra ticaret ve iş merkezlerinin olduğu, alışveriş ve yemek yemek için gözde mekanların yer aldığı bir yer olarak kurguladık. Okmeydanı için, Taksim'de İstiklal Caddesi'ne alternatif bir cadde, dünya örneklerinden Fransa'nın Şanzelize'si ile yarışabilecek yeni caddelerin olduğu, özel bir destinasyon yaratmak amacıyla planlarımızı yaptık."


Demircan, Okmeydanı planıyla ilgi maketler ve filmler hazırladıklarını, böylece vatandaşların yapılacak yeni yaşam alanının nasıl olacağını görebileceğini sözlerine ekledi.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön