29 / 03 / 2024

Okmeydanı'nda 984 yataklı onkoloji merkezi inşa edilecek!

Okmeydanı'nda 984 yataklı onkoloji merkezi inşa edilecek!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde yapılacak olan hastanede 124 yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hastane ihtiyaç duyulması halinde bin 300 yatağa kadar kullanıma müsait altyapıya sahip olacak



İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık (İSMEP) Projesi kapsamında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde 160 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir hastane yapacak. Mevcut hastanenin hizmetini aksatmadan yapımı gerçekleştirilecek olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne aynı zamanda Avrupa yakasının en büyük onkoloji merkezi inşa edilecek. Proje çalışması devam eden hastane 860 hasta, 124 yoğun bakım yatağı olmak üzere 984 yataklı olacak.

240 poliklinik odalı hastanede, 28 adet ameliyat salonu yer alacak. Deprem ya da ihtiyaç duyulması halinde tek kişilik odalarında çift kişilik odaya dönüştürülme imkanı olacak hastanenin yatak kapasitesi bin 300'e kadar yükseltilebilecek. Hasta odaları yaklaşık 35 metrekare ve yarısı tek, yarısı çift kişilik olarak planlanıyor. Hastane yıllık 1 milyon 500 bin ayakta, 50 bin yatak hasta kapasitesiyle hizmet verecek. Yürürlükteki Avrupa ve Türk standartlarını karşılayacak şekilde en son teknolojiyle yapılacak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, depremin hemen ardından kesintisiz servis verebilecek şekilde sismik izolasyonlu olarak inşa edilecek.
Yeni şžafak


Geri Dön