19 / 04 / 2024

Okmeydanı'nda evler yıkılmayacak!

Okmeydanı'nda evler yıkılmayacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda 1 milyon 300 bin metrekarelik alanı vakıf arazisi olmaktan kurtararak halka açtıklarını belirtti. Demircan bir de müjde verdi: 'Konutlar yıkılmayacak'  



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, seçimler yaklaştıkça bazı çevrelerin gazeteleri de kullanarak belediyelerine yönelik adeta linç kampanyası başlattığını söyledi. Kötü niyetli kişilerin karalama kampanyalarını Beyoğlu Belediyesi'nin yetki alanı içinde yer alan Okmeydanı'ndaki vakıf arazisi ile Cihangir'deki Sanatçılar Parkı üzerinden yürüttüğünü ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Okmeydanı'ndaki bir milyon 300 bin metrekarelik vakıf arazisini, 2 yıl süren çalışma sonucu SİT alanı olmaktan çıkartarak halka açtıklarını söyledi. Beyoğlu ile ilgili oynanan oyunları Yeni şžafak gazetesine değerlendiren Başkan Demircan, vatandaşlardan dedikodudan ileri gitmeyen söylemlere itibar etmemelerini istedi. Okmeydanı sakinlerinin kesinlikle mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Demircan, 'Anıtlar Yüksek Kurulu'nun 3370 sayılı kararı ile Okmeydanı SİT alanı olmaktan çıkarılıp tapuların önündeki engeller kaldırıldı. Kesinlikle Okmeydanı'nda yıkım yapılmayacak. Vatandaşlarımız huzurlu ve rahat olsun. Bu bölgenin yıllardın cefasını çekenler sefasını da sürecek' dedi.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Beyoğlu'nda herkesi mutlu edecek çözüm üretmek için ekibiyle birlikte gece gündüz çalıştıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda tapu dağıtım çalışmasının kısa bir süre sonra başlayacağını söyledi. Okmeydanı'nın SİT alanında yer aldığı için 50 yıldır bölgedeki arazilerin halka satışının gerçekleştirilemediğini anlatan Demircan, 'Kesinlikle kimse mağdur edilmeyecek' diye konuştu.

Sanatçılar Parkı'nı biz yaptık

Beyoğlu Sanatçılar Parkı'nda bulunan Roma Bahçesi'nin yıkılarak yerine sosyal tesis yapılacağı iddialarının halkın kafasını karıştırmaya yönelik söylemler olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 'Burayı atıl durumdan kurtarıp park haline biz getirdik. Bununla iftihar ediyoruz' dedi. Parkın kullanışlı hale getirilmesi için bölge halkının kendilerinden bazı taleplerinin olduğunu vurgulayan Demircan, 'Buraya sanki dev bir bina yapılacakmış gibi takdim edilip kamuoyu yanıltılıyor. Bu parkı yapan da koruyacak olan da belediyedir' şeklinde konuştu.

Yenişafak/Oktay Mehmet


Geri Dön