19 / 04 / 2024

Okmeydanı'nda tapu verme süreci hızlandı!

 Okmeydanı'nda tapu verme süreci hızlandı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda tapuların yüzde 25 'inin verildiğini belirterek tapu verme süreci hızlandı. Bu yıl içerisinde tapuların yarısını vermeyi hedefliyoruz, dedi.



Hedefimize ulaştığımız zaman kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmelerine başlayacağız" ifadelerinş kullandı. 

Okmeydanı tapu süreci büyük bir hızla Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülmeye devam ederken, bölgede yaşanan tapu sorunlarına ilişkin Başkan Demircan önemli açıklamalarda bulundu. 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Fetihtepe Semt Konağı'nda düzenlenen Halk Meclisi'nde bulunarak mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri mahalle muhtarı ve mahalleden sorumlu meclis üyesi katılımda bulundu. Sabahın erken saatlerinden itibaren, sorunu olan, başkanla görüşmek ve fotoğraf çektirmek isteyen her yaş gurubundan yaşlı, genç çok sayıda vatandaş halk meclisinde başkan Demircan ile buluştu. Mahalle halkının sorunlarının konuşulduğu halk meclislerinde Başkan Demircan, vatandaşların merak ettiği konular hakkında açıklamalarda bulundu. 


Özellikle Okmeydanı tapu ve dönüşüm konusunda bilgi almak isteyen Fetihtepe Mahallesi sakinleri, Okmeydanı bölgesinde dönüşüm ne zaman olacak? Sorusunu sordu. Demircan burada yaptığı konuşmada, Okmeydanı'nda tapu verme sürecinin hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyerek, "21 bin malik'ten 5 bin'e yakın vatandaş tapu işlemini bitirdi. Yaklaşık 10.500 kişi de tapu almak için bize müracaat etti. Özellikle son aylarda müracaatlarda patlama oldu. Biz de sizlerden gelen talepler doğrultusunda dönüşüm için hazırlıklarımızı yapıyoruz" dedi. 


Vatandaşların dönüşüm ne zaman başlayacak? Sorusun cevap veren Başkan Demircan şunları söyledi." Daha bir yıl olmadan 5 bin tapu verdik. Biz bu senenin sonuna kadar en az tapuların yüzde ellisini vermeyi hedefliyoruz. Gelin tapularınızı alın. Dönüşüm için sizinde biraz çaba göstermeniz gerekiyor. Biz belediye olarak hazırız. Kentsel dönüşüm için tüm projelerimiz ve maketlerimiz hazır" dedi. 

Son An 


Geri Dön