16 / 04 / 2024

Okmeydanı’nda üniversite inşa edilecek!

Okmeydanı’nda üniversite inşa edilecek!

Okmeydanı’nın 50 yıllık tapu sorununu çözdüklerini ve 75 bin kişinin yaşadığı semt için büyük bir dönüşüm projesi hazırladıklarını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda bir de üniversite kuracakları müjdesini verdi...



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın geleneksel hale getirdiği “Okul Buluşmaları”nın yeni adresi Piri Paşa İlköğretim Okulu oldu. Okul girişinde öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Demircan, miniklerle sohbet etti.


Ardından öğretmenler ve velilerle toplantı yapan Demircan, her yıl okulları 2 kez, semt konaklarını 3 kez ve camileri de birer kez olmak üzere düzenli bir şekilde ziyaret ettiğini belirterek,” Oluşabilecek tüm aksilikleri, ihtiyaçları ve sorunları giderebilmek adına bu etkinlikleri düzenliyoruz. Vatandaşlar sürekli müsait olamıyorlar ondan dolayı da sorunlarını görüşmek için bize gelemiyorlar. Bizde onun yerine sizlerle bu tür etkinliklerde buluşarak ortaya çıkan sorunları ihtiyaçları ve eksikleri yüz yüze konuşuyoruz” şeklinde konuştu.


“Okmeydanı’nda 6 okul ve bir de üniversite yapılacak”


Piri Paşa İlk ve Orta Okulu’nun Okmeydanı bölgesinde yer aldığını anlatan Demircan, “Bildiğiniz üzere bu bölgede 1950’li yıllarda plansız ve çarpık yapılaşma başladı. Vakıf arazisi olan bu bölgede hiç kimse tapu sahibi değildi. Ancak yaptığımız çalışmalar sonuç verdi ve herkesi tapu sahibi yaptık. Şimdi bu çarpık bölgeyi İstanbul’un en güzel semti haline getirmek için kolları sıvadık. Dönüşümle birlikte buraya 6 tane okul ve bir de üniversite yapacağız” diye konuştu.


Toplantıda okulun öğrenci sayısından şikayet eden veliler, ayrıca temizlik konusunda da sorunlar yaşadıklarını ifade ettiler. Velilerin öğrenci yoğunluğu ve temizlik sorununa cevaplayan Demircan,”Bu okulda tam 3500 öğrenci öğrenim görüyor. Doğal olarak okulda hizmet ve temizlik kalitesi istenilen seviyede olmuyor. Şimdiye kadar Okmeydanı’nda okul yapacak yer bulamıyorduk. Düşünün, 75 bin kişinin yaşadığı bir bölgede 2-3 okul var. Ancak kentsel dönüşümün ardından bu semtin insanları kendilerine yakışır şartlarda yaşamaya başlayacaklar. Yeşil alanı, sosyal tesisleri, otoparklarıyla Okmeydanı herkesin yaşamak isteyeceği bir yer olacak” diye konuştu.



Geri Dön