29 / 03 / 2024

Olimpiyatlar için Bolu’ya dev spor köyü kuruluyor!

Olimpiyatlar için Bolu’ya dev spor köyü kuruluyor!

Bolu’da sporcuların çalışabilmesi için 2 milyon metrekarelik sporcu köyü kuruluyor. Olimpiyat sporlarının tamamının yapılabileceği köy için doğa ve hava koşullarının uygunluğu nedeniyle Bolu tercih edildi...



Olimpiyatların Türkiye’ye getirilebilmesi için madalya sayısında artışı sağlayacak dev sporcu yatırımı geliyor.


Bolu’da sporcuların çalışabilmesi için 2 milyon metrekarelik sporcu köyü kuruluyor. Olimpiyat sporlarının tamamının yapılabileceği köy için doğa ve hava koşullarının uygunluğu nedeniyle Bolu tercih edildi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, potansiyelin değerlendirilmesi için alt ve üst yapı olarak tüm spor yatırımlarına hız verdiklerini belirterek “Karaçayır Bölgemizde kurulacak 2 milyon metrekarelik ‘Spor Köyü’ sadece Bolu’nun değil Türkiye’nin de spor merkezi olacak ve Bolu spor ve olimpiyat kenti olarak tarihe geçecek” dedi.


Hedef 2020 Olimpiyatları


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 Olimpiyatları ile ilgili “Bizim şu an tek hedefimiz Olimpiyatlar’da madalya sayımızı arttırmak” sözlerini hatırlatan Yılmaz “Bu hedef doğrultusunda spor ve olimpiyat şehri olmayı amaçlayan Bolu’da üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirecektir” dedi. Bolu’nun turizm ve öğrenci kenti olması hedefine  ‘Spor Kenti’ni de eklediklerini aktaran Yılmaz, yatırımları bu doğrultuda yönlendirdiklerini ifade etti.


Tüm tesisler olacak


Başkan Yılmaz’ın verdiği bilgilere göre Karaçayır Bölgesi’ne yapılacak Spor Köyü’nde 15 bin kişilik futbol stadyumuna ilave olarak çim ve sentetik halı futbol sahaları, basketbol sahaları, açık ve kapalı tenis kortları, boks, judo, karate, vücut geliştirme, fitness, halter, güreş, eskrim sporlarının yapılabileceği kapalı atletizm salonu da yer alacak.


Star Gazetesi


Geri Dön