17 / 04 / 2024

Olimpiyatlar Türkiye'ye 10 milyar dolar getirecek!

Olimpiyatlar Türkiye'ye 10 milyar dolar getirecek!

2020 Olimpiyatları'nın kazananı yarın belli olacak. Türk iş dünyası ise heyecanla sonucu bekliyor. Hesaplamalara göre istanbul 2020 Türkiye'ye 5 milyon ek turistin yanı sıra ekstradan 10 milyar dolar kaynak sağlayacak.



İstanbul, Madrid ya da Tokyo... 2020 Olimpiyatları'nın kazananı yarın belli olacak.
Türk iş dünyası ise heyecanla sonucu bekliyor. Hesaplamalara göre istanbul 2020 Türkiye'ye 5 milyon ek turistin yanı sıra ekstradan 10 milyar dolar kaynak sağlayacak.
TÜRKİYE'Yİ Olimpiyat heyecanı sardı... Madrid, Tokyo ile 2020 Olimpiyatlarına evsahipliği için İstanbul'un, söz konusu organizasyona ev sahipliği yapıp yapmayacağı yarın yapılacak toplantıyla açıklanacak. Uzmanlar olimpiyatları İstanbul'da düzenlenmesi halinde ülkenin gelmiş geçmiş en büyük turizm gelirlerine ulaşmasını beklerken, olimpiyatların kazanılması halinde Türkiye'nin uluslararası şirketlerin doğrudan yatırımları açısından çok daha fazla dikkati çekeceğine vurgu yapıyorlar.
28 MİLYAR DOLAR YATIRILACAK
Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, İstanbul'un evsahipliği yapması halinde 7 yıl içinde tesis ve diğer entegre yatırımlar için 28 milyar dolarlık yatırımın yapılacağını anımsattı.
Babaolğu yatırım için elverişli alanlar arasında Eminönü ve Haliç'in de olduğunu dile getirdi. İstanbul'un 35.7 milyon yabancı turist ile dünya turizminde beşinci ülke olduğııu söyleyen Babaoğlu, olimpiyatlarla gelecek 5 milyon ekstra turistin 10 milyar dolar getireceği bilgisini de sözlerine ekledi.


Akşam

Geri Dön