26 / 04 / 2024

Ömel Mühendislik yeni tesisi için Nilüfer OSB'de yer arıyor!

Ömel Mühendislik yeni tesisi için Nilüfer OSB'de yer arıyor!

Ömel Mühendislik, bu yıl satış odaklı büyümeyle ciroda yüzde 20 artış hedefliyor. Elektronik sistemler hizmetine, gelecek yıl mekanik sistemlerini de eklemenin planlarını yapan şirket, yeni tesis için Nilüfer OSB'de yer arayışında...



Ömel Mühendislik, bu yıl satış odaklı büyümeyle ciroda yüzde 20 artış hedefliyor. Elektronik sistemler hizmetine, gelecek yıl mekanik sistemlerini de eklemenin planlarını yapan şirket, bu alanda kuracağı fabrika ile artık anahtar teslim projelere imza atacak. 


Bursa'da 1992'den bu yana otomasyon sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyleyen Ömel Mühendislik Şirket Müdürü Zerrin Özgüle, yatırımlarını elektromekanik sektörü üzerinde şekillendirdiklerini belirtti. Özgüle, Siemens'in Solution Partner'i olduklarını, Opkon, Reer, Piiz gibi bayiliğini yürüttükleri firmaların ürünleri ve diğer otomasyon malzemelerinin satışını da gerçekleştirdiklerini aktardı. Otomotiv, tekstil, gıda, seramik gibi sektörlerde anahtar teslim çalışmalar yürüttüklerini anlatan Özgüle, otomasyonda projelerin yüzde 70'ini yurtdışına ve çoğunlukla Rusya, Irak, Pakistan, Mısır, Suriye, Yunanistan, Kosova, Bulgaristan, Azerbaycan, Kırgızistan, Brezilya ve Çin'e yaptıklarını söyledi. Elektromekanik alanına yönelmeyi ve yeni bir fabrika kurmayı hedeflediklerini kaydeden Özgüle, "Projelerin hem mekanik hem de elektronik işlerini yürüterek, anahtar teslim çalışmalara imza atacağız. Bunun için öncelikli olarak Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde yer arayışındayız" diye konuştu. 


Geçtiğimiz yıl yüzde 25 büyüdüklerini ve 13 milyon liralık ciro elde ettiklerini anlatan Özgüle, bu yıl da yüzde 20 büyüme hedeflediklerini vurguladı. Nilüfer Ticaret Merkezi'nde 1000 metrekarelik alanda 30 çalışanla faaliyet gösterdiklerini anlatan Özgüle, diğer yandan da 3 ayrı şirket ile farklı sektörlerde yer edindiklerini belirtti. Şirketlerini "Ömel Şirketler Grubu" çatısı altında topladıklarını söyleyen Özgüle, özetle şu ifadeleri kullandı: "Bunlardan biri 2005'te kurulan Zer İnşaat, Sanayideki Nilüfer Ticaret Merkezi'nde müstakil iş yerleri yapıyoruz. 2010'da da Ecosol şirketini kurduk. Yoğunluğumuz nedeniyle bu alanda henüz gelişemedik; ancak bu firma ile de gerekli altyapıyı oluşturuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu alanda büyümeyi hedefliyoruz. Ayrıca, 2012'de kurduğumuz Ömel Yazılım Teknolojileri şirketi ile de ULUTEK'te faaliyet gösteriyoruz." 


Dünya


Geri Dön