19 / 04 / 2024

Ömer Baki Yazıcı: Ankara'da alt gelir grubunda konut açığı oluşuyor!

Ömer Baki Yazıcı: Ankara'da alt gelir grubunda konut açığı oluşuyor!

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı Ömer Baki Yazıcı, başkentte yeni yapılan konut projelerinin üst gelir grubuna hitap ettiğini belirtti.



"Önümüzdeki yıllarda Ankara'da sabit ve alt gelir grubuna yönelik ciddi bir konut açığı olacağını öngörmekteyiz" ifadelerini kullandı. Yazıcı, yazılı açıklamasında, son yıllarda Ankara'da yeni yapılan konut projelerinin üst gelir grubuna yönelik olduğunu ve ilerleyen yıllarda kentte sabit ve alt gelir grubu açısından ciddi konut açığı olacağını öngördüklerini kaydetti.

Bunun nedenini, arsa maliyetlerinin yüksek olmasına bağlayan Yazıcı, "Bu yüzden yüklenici firmalar, maliyet esaslarını dikkate alarak, lüks konut üretmek zorunda kalmaktadır. Bunun, önümüzdeki yıllarda bir takım sosyo-ekonomik sorunlara yol açacağını tahmin ediyoruz. Bunlardan en önemlisi, eski konutların, yüksek kira bedelleri olacaktır. Sabit ve alt gelir gurubu olan vatandaşlarımız, uygun fiyatlı konut kiralamada zorlanacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Yazıcı, ilerleyen yıllarda gündeme gelecek bu sorunu çözmek için  TOKİ  ve yerel yönetimleri, altyapısı hazırlanmış toplu konut projelerine yönelik uygun fiyatlı arsa üretmeye çağırdı.



Habertürk


Geri Dön