29 / 03 / 2024

Ömer Baki Yazıcı: Konut almak için fırsat zamanı!

Ömer Baki Yazıcı: Konut almak için fırsat zamanı!

ANİMDEM Ömer Baki Yazıcı, seçim sürecinde piyasaların bekleme pozisyonu almasından dolayı, kısa vadeli bir satış durgunluğu yaşandığını belirtti. Yazıcı, konut almak için, fırsat dönemi olduğunu söyledi.



Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı Ömer Baki Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, kalite ve fiyat açısından çok uygun konutların yapılmaya başlandığını ifade ederek, satışların durgun olduğu dönemlerde konut almanın karlı bir yatırım olacağını belirtti.

Ankara’da konut yatırımlarının, yaşam projeleri ile birlikte, artarak sürdüğüne dikkati çeken Yazıcı, yeni yapılan konut projelerinin, adeta bir yaşam merkezi haline geldiğini söyledi. Konut almak isteyen vatandaşlara da çağrı yapan Animder Başkanı Yazıcı,  seçim dönemleri konut almak için, fırsat zamanları olduğunu hatırlattı. 

Yazıcı, Ankara’da konut fiyatlarının yapılan kampanyalar ile birlikte, uygun fiyat noktasına geldiğine işaret ederek, "Konut üretiminde artış olmasına rağmen, genel seçim süreci dolayısıyla yaşanan durgunlukta, konut almanın tam zamanı. Fazla satış olmadığı için de fiyatlar gayet makul” dedi.

Seçim dönemlerinde faiz ve dövizde değişim ihtimali dolayısıyla vatandaşların bu zamanlarda konut alırken temkinli davrandığına işaret eden Animder Başkanı Ömer Baki Yazıcı, şöyle konuştu:

"Seçim dönemlerinde vatandaşlar yatırım yapmaya, konuta para bağlamaya biraz tedirgin yaklaşıyorlar. Bundan bir kaç yıl önce faiz oranlarının çok düşük olması ve dövizdeki olumlu durumdan dolayı konut alım satımları oldukça hareketliydi. Özellikle faizlerinin yüksek olmasından dolayı şu anda konut satışlarında, yatay bir seyir söz  konusu. Konut piyasasında ve inşaat sektöründe, seçimlerden sonra faizlerin aşağı yönde düşeceği beklentisi hakim. Seçimlerden sonra, konut piyasasında fiyatlar, yukarı yönde bir seyire gireceği ön görülmekte. Dolayısıyla bu dönem, konut alımında vatandaşlar için, büyük bir fırsat dönemidir” dedi.



Ömer Baki YAZICI

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı


Geri Dön