29 / 03 / 2024

Ömer Çelik: Türkiye termal turizmin merkezi olacak!

Ömer Çelik: Türkiye termal turizmin merkezi olacak!

Medikal Turizm Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara ve Hacettepe üniversitelerinin işbirliği desteğiyle, "Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi". Ankara Rixos Otel'de yapı



Global iletişim sponsorluğunda Medikal Turizm Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı,  Ankara  ve Hacettepe üniversitelerinin işbirliği, çeşitli firmaların desteğiyle, "Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi". Ankara Rixos Otel'de yapıldı. 


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, kongrede yaptığı konuşmada,"Yaşlılığı sosyolojik ve ekonomik bir sorun olarak değil, bir zenginlik olarak tanımlamak lazım" dedi. 2050'de 65 yaş üzerindeki bireylerin sayısının 2 milyarı bulacağına dikkat çeken Çelik, gelişmiş ülkelerin tümünde bu zenginliğin nasıl korunacağı, nasıl daha sağlıklı yaşatılacağı ve topluma nasıl aktarılacağı yönünde yeni tartışmaların gündeme geldiğini belirtti. Bakanlığın, Türkiye'nin farklı bölgelerinde termal turizm alanları ilan ettiğini hatırlatan Çelik. "Bu bölgelerin geliştirilmesi için bakanlık olarak çok özel stratejiler üretiyoruz. Ayrıca burada konuştuğumuz konunun Türkiye Turizm Stratejisi 2023 Eylem Planı kapsamında daha da geliştirilmesi için yeni eylemlere imza atacağız. Bütün dünyada, özellikle Avrupa'da sağlık ve termal turizm bakımından ülkemizin birinci varış noktası olması için stratejiler geliştiriyoruz" dedi. 

Yeni Akit


Geri Dön