26 / 04 / 2024

Ömer Faruk Abdulmuttalip'in evi 7 milyon TL!

Ömer Faruk Abdulmuttalip'in evi 7 milyon TL!

Nijeryalı canlı bomba Ömer Faruk Abdulmuttalip, Amerikan Havayolları'na ait uçağı infilak ettirmeye çalışmıştı



Bunu gören bir yolcu üzerine atlayarak teröristi etkisiz hale getirmişti. Babası banker olan Ömer Faruk'un İngiltere'nin en saygın üniversitelerinden birinde okuduğu ve Londra'da 7.3 milyon TL'lik evde kaldığı ortaya çıktı

Amerikan Northwest Havayolları'na ait Airbus 330 tipi yolcu uçağı Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan Amerika Detroit'e gitmek üzere 278 yolcu ve 11 mürettebatla geçen cuma havalanmıştı. Uçak Detroit'e inişe geçtiği sırada yolculardan Nijeryalı Ömer Faruk Abdulmuttalip (23), 'PETN' adı verilen toz ve sıvı  karışımı patlayıcıyla uçağı havaya uçurmak istemişti. Ateşleme düzeneği arızalanınca arka koltuktan fırlayan Hollandalı  Jasper Schiuringa (32), üzerine atlayarak teröristi etkisiz hale getirmişti. Vücudunda yanıklar oluşan Ömer Faruk tedavi altına alındı. Terörist ilk ifadesinde El Kaide militanı olduğunu söylemiş, daha sonra "Hiçbir örgütle bağım yok" demişti.

Makine mühendisi

Ömer Faruk'un bilinen 'canlı bomba'lardan farklı bir hayatı olduğu ortaya çıktı. Ömer Faruk, Nijerya'nın eski ekonomi bakanı ve ünlü banker Elhaji Ömer Muttalib'in oğlu.Terörist, İngiltere'nin en saygın üniversitelerinden 'University College London'da makine mühendisliği üzerine eğitim görmüş. Ömer Faruk'un, üniversite öğrenimi boyunca başkent Londra'nın en lüks semtlerinden Marylebone'da 3 milyon Sterlin (7.3 milyon TL) değerinde bir dairede kaldığı belirlendi.

Yeni vize isteği reddedildi

İngiliz polisi teröristin Londra'da okurken kaldığı daireye önceki gece baskın düzenledi. Ancak Ömer Faruk'un örgüt üyesi olduğuna dair kanıt bulunamadı. 'Canlı bomba'nn üniversitedeki arkadaşları da şokta. Nijerya Kaduna'da yaşayan akrabalarının anlattığına göre Ömer Faruk, Londra'dan dönünce eğitim hayatına Mısır veya Suudi Arabistan'da devam etmek istediğini söylemişti. Ancak oğullarının radikalleşmesinden korkan ailesi bunu reddetmişti. Bu arada Ömer Faruk Abdülmuttalib'in 2009'un başmda İngiltere'ye dönmek için vize başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Geçen mayısta 'sahte bir kurs'a başvurusundan dolayı teröristin yeni vize isteği reddedilmişti.
Posta


Geri Dön