28 / 03 / 2024

Ömer Faruk Çelik: 600 bin yeni konuta ihtiyaç olacak!

 Ömer Faruk Çelik: 600 bin yeni konuta ihtiyaç olacak!

EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, hane halkında küçülme, nüfusta ise bir artış olduğunu, bu durumda 600 bin adet yeni konuta ihtiyaç olacağını söyledi.



EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, hane halkında küçülme, nüfusta ise bir artış olduğunu, bu durumda 600 bin adet yeni konuta ihtiyaç olacağını söyledi.


Türkiye'de inşaat sektörünü etkileyen nüfus artışına bakıldığında aile yapıları küçülüyor. Eskiden evlerde büyükanneler- büyükbabalar bir arada yaşarken durum değişti. TÜİK rakamlarına göre ev halkında bir küçülme var. Nüfus artışı ise devam ediyor. Bu durumda; her yıl Türkiye'de 600 bin adet yeni konuta ihtiyaç olacağını dile getiren EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bu önümüzdeki 5 yıl da 10 yıl da 15 yıl da böyle devam edecek. Böylece gayrimenkul sektörü sürekli dinamik ve büyüyen bir ekonomi olarak devam edecek" dedi. Rakamlara bakıldığında ekonomide bir kriz olmadığı müddetçe her yıl daha da büyüyerek yoluna devam edeceğini vurgulayan Çelik, 90'lı yıllarla başlayan ekonomik krizler ve siyasi ortamın inşaat sektörünün gelişmesini geciktirdiğini, 2000'li yılların ise inşaat sektörü için Türkiye'de bir milat olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm lokomotif yaptı Son 15 yıl içerisinde yeniden gündeme gelen kentsel dönüşümün, gayrimenkul sektörünü yine ekonominin lokomotifi konumuna getirdiğini belirten Çelik, Türkiye'de geliştirilen konut projelerinin dünyaya örnek teşkil etmeye ve uluslararası arenada ülkeyi temsil etmeye başladığını söyledi. "Durum böyle olunca ekonomimiz de küresel ekonomik krizlere rağmen gelişen ekonomiler arasında yer aldı. Son yıllarda ise uluslararası kalitede inşaat teknikleri ve üretimi yaparak sektörde ilerleme kaydediyoruz. Tabi genel duruma baktığımızda elbette sektör olarak pek çok alanda alınacak daha yolumuz var" diye konuştu. Çelik şöyle devam etti: "Gayrimenkul ve inşaatla ilişkin yaklaşık 30 yıl önce başladı. EYG Grup da bu 30 yıllık birikim ve tecrübenin sonucunda ortaya çıktı. Geleceğe yönelik iş yapma modelini benimseyerek çıktığımız yolda kısa sürede gayrimenkul ve inşaat sektörüne yeni iş modelleri kazandırmayı başardık. Kurulduğumuz 2014 yılında, İstanbul'un yeni merkezi olmaya aday Başakşehir'de Adım İstanbul ve Evvel İstanbul olmak üzere iki başarılı konut projesini hayata geçirdik. Konut projelerimizle konut sahibi olmak isteyen orta gelir grubuna daha iyi sosyal alanlar ve daha iyi çözümler sunmayı amaçladık. Konut satışlarımıza baktığımızda da bu amacımızı gerçekleştirdiğimizi görebiliyoruz."


"YENİ BİR İŞ MODELİ YARATTIK"

Konut projelerinin yanı sıra Evdekifırsat.com'u da kurarak sektöre yepyeni bir iş modeli kazandırdıklarının altını çizen Çelik, "Evdekifirsat.com'la yeni bir pazar alanı oluşturduk. Gelişen teknolojiye uyum sağlayabilmek, onunla ilerleyebilmek için yepyeni bir sistem kurarak, online ortamda müşteri ile birebir olarak iletişime geçtik. Bu modeli oluştururken şunu hayal ettik: İstanbul'da yer alan markalı projelerin yer aldığı bir mecra oluşturalım, insanlar evlerinde diledikleri zaman inceleyebilecekleri, kıyaslama yapabilecekleri bir gayrimenkul havuzuna sahip olsunlar. Ama insanımızın görmeden alma arzusunu da göz ardı etmedik. Müşterilerimizle fiziksel olarak satış ofislerimizde de temas kuruyoruz" diye konuştu. Çelik, Evdekifirsat.com'da stratejilerinin sektör oyuncularıyla rekabet yaratmadan çözüm ortağı olarak çalışabilmek, olduğunu da ifade etti.


Sabah


Geri Dön