28 / 03 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Evvel İstanbul 678 konutuyla orta sınıf için ideal bir proje!

Ömer Faruk Çelik: Evvel İstanbul 678 konutuyla orta sınıf için ideal bir proje!

Emlak Konut güvencesiyle İntaya, İntesve EYG Grup ortaklığında inşa edilen Evvel İstanbul projesi görücüye çıktı. EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Başkanı Ömer Faruk Çelik, 678 konuttan oluşan projenin orta sınıfa yönelik olduğunu söyledi.



700 MİLYONLUK PROJE

Emlak Konut güvencesiyle İntaya, Intes ve EYG ortaklığında Kayabaşı'nda inşa edilen Evvel İstanbul projesi görücüye çıktı. 700 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Evvel İstanbul projesi 40 bin metrekare alan üzerinde toplam 678 konuttan oluşuyor. 1+1'den 5+1'e kadar farklı konut seçeneklerinin yer aldığı Evvel İstanbul projesinde fiyatlar 209 bin TL'den başlıyor. 


10 BİNİN ÜSTÜ ÖN TALEP 

678 konutluk projede 10 binden fazla ön talep aldıklarının altını çizen EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "678 konut için 10 binden fazla ön talep aldık. Satış ofisimiz açılmadan müşteriler geldi. 600 dairenin rezervasyonunu yaptık" dedi. 


ORTA GELİR İÇİN İDEAL 

Kayabaşı bölgesinin orta gelir grubu için ideal bir lokasyon olduğuna dikkat çeken Çelik, "Kayabaşı'nda yaklaşık 310 bin kişi yaşıyor. 70 bin konut var. Bölgede yaşayanların ortalama aylık geliri 3-4 bin TL. Bizim de EYG Grup olarak orta kesime konut üretme hedefimiz vardı. Bölge orta gelir için oldukça ideal. O nedenle buradayız" diye konuştu. 


BÖLGE GELİŞİME AÇIK 

100 bin bağımsız birim geliştirdiklerinin altını çizen Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum ise, "Kayabaşı'nda metrekare fiyatlar geçen yıl bin 800 liraydı, bugün ise 3 bin 500-4 bin TL bandına yaklaştı. Bölge gelişime açık. Rakamlar daha da yukarı çıkacak" diye konuştu. 

Evvel İstanbul projesinin hemen yanındaki parselde yeni bir proje daha geliştireceklerini söyleyen Ömer Faruk Çelik, "10 bin başvurudan maalesef 678 kişiyi ev sahibi yapabiliyoruz. Bizden konut alamayan müşterilerimize özür mahiyetinde Evvel İstanbul'un hemen yan parselinde 700 konutluk bir proje daha geliştireceğiz. Bu projemizi de İntaya, Intes ve EYG Grup ortaklığında yapacağız. Ocak ayında inşaat ve satışına başlamayı planlanıyoruz" şeklinde konuştu. 


ORTA SINIFI EV SAHİBİ

 Ömer Faruk Çelik, 1 Ocak'ta EYG'yi kurarken strateji olarak gayrimenkul sektöründe 3 bin 500 TL aylık geliri ve bir miktarda birikimi olan orta gelire konut üretmek için yola çıktıklarının altını çizdi. Sektörde üst segmente yönelik konut üretildiğini vurgulayan Çelik, "Biz pazarın yüzde 30-40'lık kısmını oluşturan orta sınıf için proje geliştirmeye devam edeceğiz. 

Bu projede bunun ilk adımı" diye konuştu. 


Posta


Geri Dön