19 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik: İnşaat sektörünün elinde çok fazla iş var!

Ömer Faruk Çelik: İnşaat sektörünün elinde çok fazla iş var!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye`de inşaat sektörünün elinde 2023`e yetiştiremeyeceği kadar çok iş potansiyeli olduğunu dile getirdi...



Türkiye`de her yıl 350 bin konutun yıkılması gerektiğinin altını çizen KONUTDER Başkanı Çelik, inşaatın Türkiye`nin lokomotif sektöründen bir olmaya devam edeceğini söyledi.


E.C.A. Serel ile Capital ve Ekonomist dergilerinin işbirliğinde Bursa Hilton Hotel`de düzenlenen toplantıda konuşan Ömer Faruk Çelik, Bursa`da son 5 yılda hane sayısında 90 bin artış olduğunu dikkat çekti. Buna göre Bursa`nın yıllık ortalama 18 bin konuta ihtiyaç duyduğunu belirten Çelik, “Her yıl yüzde 10`dan fazla konut inşa edilip pazara sunuluyor” diye konuştu.


YABANCIYA SATIŞ AZ


Bursa`nın ihracatta ilk 3 şehirden biri olduğunu hatırlatan Çelik, “Fakat yabancılara konut satışında ilk 3`te değil. Bu kadar çok yabancılarla iş yapan bir şehrin, bu konuda biraz daha gelişim göstermesi gerekiyor” dedi.


BURSA`DA 20 KONUT YENİLENMELİ


Kentsel dönüşüme muhalefet eden bir tarafta olduğunu ifade eden Çelik, “Para edebilecek, iyi lokasyondaki yerlerde kentsel dönüşüm adı altında bir şeyler yapıp, gerçekten kentsel dönüşüm ihtiyacı olan yerlerden uzak durmak dönüşüm değildir” dedi. Önümüzdeki 20 yılda deprem riskinden dolayı Türkiye`de her yıl 350 bin konutun yıkılması gerektiğinin altını çizen Çelik,

“Bursa`da ise 10-20 bin konutun da yenilenmesi gerekiyor. Yani Türkiye`deki inşaat sektörünün elinde 2023`e yetiştiremeyeceği kadar çok iş potansiyeli var. Yenilenecek çok konut var. Bu yüzden inşaat, Türkiye`nin lokomotif sektöründen bir olmaya devam edecek” dedi.


Aslıhan Aydın/Olay Bursa Gazetesi


Geri Dön