25 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Konut fiyatları Avrupa'nın gerisinde

Ömer Faruk Çelik: Konut fiyatları Avrupa'nın gerisinde

Sinpaş GYO'nun İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, İstanbul'da üretilen 130 bin konuttan yüzde 60'ının sosyal konut, yüzde 30'unun da lüks konut olarak üretildiği bilgisini verdi



İstanbul ve Bursa'da su temalı projeler inşa eden Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklıklarından biri olan Sinpaş GYO'nun İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, İstanbul'da üretilen 130 bin konuttan yüzde 60'ının sosyal konut, yüzde 30'unun da lüks konut olarak üretildiği bilgisini verdi. Lüks konuttaki yüzde 30'luk dilimle ilgili olarak Çelik, "Lüks konutları iki katagoriye ayırmak gerekiyor. Birinci grupta, bizi ürettiğimiz projelerinde içinde yer aldığı sosyal alanlarıyla, konseptiyle farklılaşan ve B+ gelir grubuna hitap eden metrekare fiyatı 2 bin 500-3 bin 500 TL aralığındaki projeler, diğer grupta da A+ gelir grubuna yöenelik az sayıdaki daha özel projeler yer alıyor.

AVRUPA'DA 5-6 BİN EURO
Türkiye'de lüks konut projelerinin Avrupa'daki eşdeğerlerleri ile kıyaslandığında fiyat açısından ucuz olduğuna değinen Çelik, "Bizim metrekaresi 2500-3 bin 500 TL fiyat aralığından sattığımız konutlar Avrupa'da 5 bin - 6 bin eurolardan satılıyor" diye konuştu. Hong Kong, Singapur gibi İstanbul'a benzer şehirlerde A+ projelerin metrekare satış fiyatlarının 50-60 bin dolarlar seviyesinde olduğuna işaret eden Çelik, Türkiye'de fiyatların henüz düşük olduğunu ve nerelere kadar çıkabileceğini gösterdiğini vurguladı. Çelik, Türkiye'de nitelikli lüks konutlara olan ilginin hızla arttığına işaret eden Çelik, Sinpaş GYO'nun Bosphorus City ve İstanbul Sarayları gibi projeleriyle, farklı gelir gruplarına nitelikli bir yaşam sunduklarını söyledi.
Sabah


Geri Dön