20 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Konutta yeni finansal modellere ihtiyaç var!

 Ömer Faruk Çelik: Konutta yeni finansal modellere ihtiyaç var!

Ömer Faruk Çelik, Türkiye'de yıllık ortalama 600 bin birinci el konut satışı gerçekleştirildiğini, yeni konut retiminin ise 800 bin civarında olduğunu belirterek, "Bu farkı kapatmak için yeni finansal modellere bakmak lazım" dedi.



Bina tamamlama sigortası zorunluluğu ve tüketiciye sözleşmeden cayma hakkı getirilmesi gibi düzenlemelerin ardından gayrimenkul sektöründeki yatırımcıların hem mali yük, hem de risklerinin arttığı iddia edilirken; sektörde, menkul kıymetleştirme başta olmak üzere, alternatif araçlarla özsermayelerin güçlendirilmesi yoluna gidilmesi bekleniyor. 


Gayrimenkul Zirvesi'nde, gayrimenkul sektörünün zayıf ve riskli yönünün yapsata dayalı özsermaye yetersizliği olduğu; ayrıca konut odaklı büyüme modelinin de önümüzdeki dönemde sürdürülebilir olmayacağına dikkat çekildi. 


KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye'de yıllık ortalama 600 bin birinci el konut satışı gerçekleştirildiğini, yeni konut retiminin ise 800 bin civarında olduğunu belirterek, "Bu farkı kapatmak için yeni finansal modellere bakmak lazım" dedi. 



Cumhuriyet 


Geri Dön