19 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Ömer Faruk Çelik turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ' Bu sene de etrafımızda çeşitli krizler var. Rusya'ya uygulanan birtakım yaptırımlar var. Bunların sonucunda almamız gereken tedbirler var ' dedi.



Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bu sene de Türkiye'nin etrafında çeşitli krizler yaşandığını belirterek, "Rusya'ya uygulanan birtakım yaptırımlar var. Bunların sonucunda almamız gereken tedbirler var. Hem bakanlığımızdan yüksek bir heyet hem de turizm sektörünün temsilcilerinin yakında Rusya ziyaretleri olacak" dedi.


Çelik, turizm sektörü temsilcileriyle Etiler'deki Le Meridien Otel'de bir araya geldi.


Toplantıda konuşan Çelik, 2015 itibarıyla turizmle ilgili değerlendirme toplantılarına devam ettiklerini belirterek, bugün de sektörün önde gelenleriyle birlikte olduklarını söyledi.


Çelik, turizmin pek çok şeyden olumlu ya da olumsuz etkilendiğini ifade ederek, "Etrafımızda ciddi siyasi krizler var. Geçen sene de bazı krizler vardı ama buna rağmen turizmi sektörle birlikte el ele gerekli ivmesini koruyacak şekilde ayakta tuttuk. Dünya ortalamasının üstünde daha da büyük bir gelişme sağladık. Bu sene de etrafımızda çeşitli krizler var. Rusya'ya uygulanan birtakım yaptırımlar var. Bunların sonucunda almamız gereken tedbirler var. Arkadaşlarımız hazırlıklarını yaptı. Hem bakanlığımızdan yüksek bir heyet hem de turizm sektörünün temsilcilerinin yakında Rusya ziyaretleri olacak. Ardından İngiltere ve Almanya ziyaretleri olacak" diye konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bugünkü toplantıda bu gündemi değerlendireceklerini kaydetti.


Türkiye'nin önümüzdeki dönemde doğru anlatılması ve imajının korunmasının önemli bir konu olduğunu vurgulayan Çelik, bunun için tanıtım stratejileri konusunda yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirme yapacaklarını belirtti.


Toplantıya, Kültür Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, Atlas Jet, ETS Tur ve Odeon Turizm ile bazı otellerin temsilcileri katıldı.


AA


Geri Dön