25 / 04 / 2024

Ömer Faruk Kavurmacı Florya'nın en büyük projesine hazırlanıyor

Ömer Faruk Kavurmacı Florya'nın en büyük projesine hazırlanıyor

Kadir Topbaş´ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı Florya'nın en büyük projesine hazırlanıyor



Topbaş´ın damadı Florya´nın en büyük projesini yapmaya hazırlanıyor

İki hafta üst üste haber yaptığımın farkındayım ama, Ömer Faruk Kavurmacı da son zamanlarda çok aktif.
Yapımı devam eden Solarkent projesiyle ismini duyuran Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş´ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı´nın geçtiğimiz günlerde grup bünyesine yeni bir gayrimenkul şirketi kattığını yazmıştım. 26 Haziran´da kurulan şirketin adı AFK Gayrimenkul ve Ticari Yatırımlar Sanayi Ticaret Anonim Şirketi. Sermayesi de 250 bin TL.

Ömer Faruk Bey bu hafta da büyük bir ihaleyle köşemizde haber oluyor. 10 yıl önce Maliye Bakanlığı´ndan TOKİ´ye geçen Şenlikköy arsasının geçtiğimiz aylarda ihalesi yapıldı. 42 bin metrekarelik 126 metrekare inşaat alanına sahip araziyi 210 trilyon bedelle Gül-Keleş-Metal Yapı-K Grup ve Aydınlı Grup ortaklığı aldı. K Gayrimenkul ve Aydınlı Grup´un arsa payı yüzde 50´den fazla. Aldığım duyumlara göre de yapılması planlanan projenin E-5 hattındaki en lüks ve en prestijli proje olması bekleniyor. Projenin kontrolü de Aydınlı Grup´ta olacakmış. Eski Cennet Otoparkı olarak bilinen arazi üzerinde yapılacak 455 konutluk proje Ataköy Konakları´na rakip olacak.

Not: İhale konusu arsayla ilgili rakamlarda küçük de olsa bir hatam olabilir. `Araştırmacı-gazeteci´ (!) olarak teyit etmek istedim, ama  TOKİ  İhale Şube Müdürü Kenan Bey´in işleri çok yoğun olduğundan ulaşamadım.
Hürriyet Emlak-Seda Tabak

Geri Dön