24 / 04 / 2024

Ömer Faruk Kavurmacı, sütçülüğe başlıyor!

Ömer Faruk Kavurmacı, sütçülüğe başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı, Pierre Cardin’in Türkiye lisansörü Aydınlı Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, ağabeyi Ahmet Sait Kavurmacı ile birlikte hay



Son dönemin gözde yatırım alanlarından tarım ve hayvancılığa yönelen işadamları kervanına 45 yıllık tekstilci Kavurmacı ailesi de katıldı.
Bu hafta 800 bin lira sermayeli ‘Bestar Tarım ve Hayvancılık’ adlı bir şirket kuran Kavurmacı kardeşlerin ağırlıklı olarak süt işiyle uğraşması bekleniyor.
Yeni şirket ilk etapta inek ve diğer süt hayvanlarının alımı, satımı, üretimi ve ticaretiyle uğraşacak. Bunun için büyük ve küçükbaş hayvanların ithalatı da düşünülüyor. Daha sonra da süt, yoğurt, ayran, peynir ve tereyağı gibi gıda üretiminde bulunmak şirketin diğer hedefleri arasında. 

Saray’a da yarayacak

Girişimin, Topbaş ailesinin sahibi olduğu Saray Muhallebicileri için de önemi büyük. Kavurmacı kardeşlerin şirketteki diğer ortakları arasında Ordu’da enerji ve inşaat işleri olan Kahvecioğlu Grubu’ndan Orhan Kahveci ve İlker Karaman da var. Şirkete ayrıca alüminyum, ambalaj ve ilaç şirketleri bulunan Selçuklu Holding’in ortakları Mustafa Öncel ile İsmail Öncel’in yanı sıra, tekstil sektöründe Lotus Jeans markasıyla tanınan Baykan Tekstil’in veliahtları genç işadamları Mehmet Baykul Baykan ve Gökhan Baykan da yer alıyor. Şirketin başkanlığına Mehmet Baykul Baykan getirildi.

Pierre Cardin’in üreticisi

Ömer Faruk Kavurmacı, Kadir Topbaş’ın kızı Kübra Topbaş Kavurmacı’nın eşi. Pierre Cardin, Cacharel, USA Polo gibi markaların ana lisansörü ve üreticisi olan  Aydınlı Grup’ta 2800 kişi çalışıyor. 160’ın üzerinde mağazası bulunan şirketin   2009 yılı ciro hedefi 234 milyon liraydı.
Grubun Solarkent projesi başta olmak üzere gayrimenkul alanında da girişimleri bulunuyor.

Tekstille büyüdü

Ömer Faruk Kavurmacı ve ağabeyi, Pierre Cardin ve Cacharel Türkiye lisansörü Aydınlı Grup’taki işlerinin yanı sıra inşaat sektörüyle de ilgileniyor.
Milliyet/Serkan Arman


Geri Dön