25 / 04 / 2024

Ömer Faruk Sakarya'dan Seyhan Nehri köprü önerisi!

Ömer Faruk Sakarya'dan Seyhan Nehri köprü önerisi!

Çukurova Genç İşadamları Demeği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya. Adana Büyükşehir Belediyesi'ııin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin 'Sonsuzluk' temasıyla inşa edilmesini ve Atatürk adının verilmesini önerdi.




Çukurova Genç İşadamları Demeği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya  Adana  Büyükşehir Belediyesi'ııin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin 'Sonsuzluk' temasıyla inşa edilmesini ve Atatürk adının verilmesini önerdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü. 2015'te yeni köprülerin temelini atacaklarını bildirmiş. Seyhan Nehri üzerinde 2 köprünün temelinin mart veya nisan ayı içerisinde atılacağını söylemişti. 

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya. Seyhan Nehri'ne yapılacak yeni köprülerin trafiğin de rahatlaması açısından beklentileri karşılayacak hizmet olacağını, bu müjdenin tüm Adanalıları heyecanlandırdığını söyledi. Başkan Hüseyin Sözlü'ye bir öneri sunan Sakarya. "Yapılacak köprüler Adana'nın özellikle ana arterlerdeki yoğunlaşan trafiğin rahatlaması açısından da önemli bir hizmet olacaktır. Bazı ülkeler, şehirler özellikle mimari yapılar açısından kent estetiğine kazandırılan yapılarıyla da dikkat çekerler, bu yapılar nedeniyle özellikle turist de çekerler. Bu köprüler tüm dünyada da bilinirler. Sayın Sözlü'nün köprülerin kent estetiğine de zenginlik katacak mimaride yapılacağını açıklamasından ayrıca memnuniyet duyduk. 

Bu noktada köprülerden birinin Sonsuzluk temasıyla inşa edilmesini, adının da Atatürk Köprüsü olmasını öneriyoruz. Seyhan Nehri üzerinde dünyanın kullanılan en eski köprüsü Taşköprü ile anılan Adana, sonsuzluk temalı Atatürk köpriısüyle de bilinecek, tanınacaktır. Sonsuzluk temalı Atatürk Köprüsü Türkiye'ye büyük eserler kazandıran ulu önderimiz Atatürk'e bir saygının nişanesi de olacaktır." dedi. 


Ayrıntılı Haber


Geri Dön