24 / 04 / 2024

Ömer Meriç: Otopark değil konut satıyoruz!

Ömer Meriç: Otopark değil konut satıyoruz!

İstanbul Şerifali bölgesinde 70 konutluk butik proje Quant Residence'ı net metrekareler üzerinden satışa çıkaran Kraton inşaat, dönüşüme girerek 5 yılda 3 bin konut inşa etmeyi planlıyor...



Kraton İnşaat'ın Ümraniye Şerifali Bölgesi'nde inşasına başladığı ilk projesi Quant Residence'da konutlar net metrekare üzerinden satılıyor.
Konut satışlarında net ve brüt metrekare tartışmasına dikkat çeken Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Meriç, projede metrekare fiyatlarının 3 bin 500 liradan başladığını ve bu fiyatın tapuya işlenecek olan net metrekare fiyatı olduğunu söyledi.

Birçok markalı konut projesinde tüketicilerin yanıltıldığını ifade eden Ömer Meriç, şunları vurguladı: "Kimi markalı projelerde fiyatÖmer Meriç landırmalar brüt metrekareler üzerinden yapılıyor. Örneğin, daire büyüklüğü 80 metrekare olarak açıklanıyor. Tüketici 80 metrekare ev aldığını düşünerek parasını ödüyor. Ancak bu metrekarenin içine yeşil alanlar, otopark alanları, depo alanları gibi alanlarda dahil ediliyor." Meriç, "Kraton İnşaat, otopark değil konut satıyor. Biz fiyatlarımızı açıklarken net metrekare üzerinden fiyatlarımızı açıklıyoruz" dedi.

'2014'te teslim edeceğiz'

Quant Residence'ı Aralık 2014'te teslim edeceklerini dile getiren Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Aydeniz, "Quant Residence'ta 66 metrekare 1 + 1,110 metrekare bahçe katlı 1 + 1,135 metrekare 2+1,150 metrekare 3+1,210 metrekare dubleks ve bahçe dubleks ile 280 metrekare 4+1 penthouse olmak üzere 6 tip daire bulunduğunu söyledi.
Aydeniz, kimi dairelerin 30-35 metrekarelik, yüksekliği 6 metre olan bahçe teraslara sahip olduğunu dile getirdi.

"Yüzde 50 prim yapacak"

Ersin Aydeniz, Quant Residence'ın İstanbul Uluslararası Finans Merkezi hinterlandı içinde yer aldığına değinerek, "Finans Merkezi 70 bin kişiye ev sahipliği yapacak. Bu bölgeye yaklaşık 120 bin nüfus gelecek. Bölgede konut fiyatları hızla artacak. Quant Residence'ın en az yüzde 50 prim yapacağını düşünüyorum" dedi.


70 KONUTA SOSYAL TESİS

Aralık, 2014'te teslim edilecek projede Mayıs 2013'te inşaat başladı. Şerifali'de yükselen proje 4 bin metrekare alan üzerinde 16 katlı resizdans ve 4 bin metrekarelik 6 katlı ofis bloğundan oluşuyor. Projede Ayrıca dükkanlar da yer alıyor. Projedeki konutlar ve ofisler sıfır peşinatla satılıyor. Toplamda 70 konuttan oluşan proje geniş sosyal alanlarıyla da dikkat çekiyor. Projede, açık yüzme havuzu, fitness center, spa, buhar odası, çocuk oyun parkları, 24 saat güvenlik hizmeti ve 3 kat kapalı otopark hizmetleri yer alıyor.


Milliyet

Geri Dön