24 / 04 / 2024

Ömer Özkartal: Tanıtım için tek afiş yeterli!

Ömer Özkartal: Tanıtım için tek afiş yeterli!

İstanbul'da Feshane'de düzenlenecek olan "Adıyaman Günleri" ile alakalı hazırlanan tanıtım afişi için bir açıklama yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, "Adıyaman'ı tanıtım için tek afiş yetersiz olabilir.




Tanıtım için Tek Afiş Yeterli Adıyaman Valiliği tarafından bu yıl ilk defa 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul'da Feshane'de düzenlenecek olan "Adıyaman Günleri" ile alakalı hazırlanan tanıtım afişi için bir açıklama yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, "Adıyaman'ı tanıtım için tek afiş yetersiz olabilir. 


İstanbul'daki sivil toplum kuruluşlarının da üzerinde mutabık kalacağı Adıyaman ile ilgili daha kapsayıcı yeni afişlerin çıkarılması için Sayın Valimiz ile yakın bir zamanda görüşme yapacağız" şeklinde konuştu. Adıyamanlılar Vakfı'nın düzenlediği bayramlaşma töreninde tanıtım günleriyle ilgili konu masaya yatırıldığı sırada Mustafa Çingay adlı bir vatandaş, Adıyaman tanıtım günleriyle alakalı yapılan afişi göstererek, "Başkanım, bu tanıtım günleri sadece Nemrut ve Cendere Köpriisü'nii tanıtmakla mı sınırlı olacak? Siz bu afişi yeterli görebiliyor musunuz?" sorusu üzerine bir açıklama yapan Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, "Kesinlikle size katılıyorum. Adıyaman'ı tanıtmak sadece Nemrut veya Cendere Köprüsü ile sınırlı olmamalı ve kalmamalı. Yakın bir zamanda Sayın Valimiz ile bir görüşme yaparak, İstanbul'daki sivil toplum kuruluşlarının da üzerinde mutabık kalacağı Adıyaman ile ilgili daha kapsayıcı yeni afişler çıkarılması için taleplerimizi arz edeceğiz. Bu önemli etkinlikte Adıyaman'ı simgeleyen ve yer alması gereken daha çok önemli yerler ve konular var. Onların da yer alması gerektiğine inanıyorum. Özellikle kültürel mirasımız ile alakalı inanç ve doğa turizmi konusunda başta Safvan bin Muattal ve Menzil olmak üzere Abuzcr Gaffari, Perre Antik Kenti, Kâhta ve Gerger kaleleri, dünyada eşi benzeri bulunmayan Çelikhan Çat barajındaki yüzen adacıklar ile petrol ve folklor oyunları gibi Adıyaman'ı simgeleyen pek çok turizm potansiyelimiz bulunmaktadır. Aslında bunların hepsi başlı başına önemli turizm potansiyellerimizdir. Bu zenginliğimizi tümüyle kamuoyuna sergilememiz lazım. Bu tarihî fırsatı çok daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor" şeklinde ifadelerini beyan etti. 


Yurthaber 


Geri Dön