27 / 04 / 2024

Ömer Sıddık Tatlıgöl site yönetimine açtığı davayı kazandı!

Ömer Sıddık Tatlıgöl site yönetimine açtığı davayı kazandı!

Bir sitede bulunan evine hırsız giren Ömer Sıddık Tatlıgöl, site yönetimine dava açtı. Mahkeme Tatlıgöl'ün 3500 TL'lik zararının ödenmesi yolunda karar verdi..



İzmirli Ömer Sıddık Tatlıgöl'ün işleri için gittiğinde kalmak üzere İstanbul'da aldığı, bir sitede bulunan daireye geçen haziranda hırsız girdi. Hırsızlığın site yönetimi ve güvenlik görevlilerinin yeterli önlem almaması nedeniyle meydana geldiğini öne süren Tatlıgöl, toplamda 3 bin 500 lirayı bulan zararının tazmin edilmesini talep etti. Ayrıca halen kendisi yokken evine hırsız girmiş olabileceği endişesi taşıdığını öne süren Tatlıgöl, 1000 lira da manevi tazminat talebinde bulundu. 


'BİZ DEĞİL GÜVENLİK SORUMLU' 

Site yönetimi ise davanın, sitenin güvenliğini sağlayan firmaya açılması gerektiğini iddia etti. Davayı sonuçlandıran mahkeme, site yönetiminin özel bir güvenlik şirketiyle sözleşme yapmış olmasının sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını belirterek, Tatlıgöl'ün maddi zararının ödenmesine karar verdi. Manevi tazminat talebi ise müştekinin olayı bizzat yaşamaması nedeniyle haksız bulunarak reddedildi.


Sabah


Geri Dön