25 / 04 / 2024

Ömer Yukarı ufo görünümlü güneş enerjisi sistemi geliştirdi!

Ömer Yukarı ufo görünümlü güneş enerjisi sistemi geliştirdi!

'Çılgın mucit' olarak anılan 53 yaşındaki Ömer Yukarı İzmir Torbalı'da Ufo görünümlü merkezi sistem güneş enerjisi sistemi geliştirdi ve adını ' Solar Kombi ' koydu




Torbalı Ayrancılar'da yaşayan Ömer Yukarı, Ufo görünümlü güneş enerjisi üretiyor. Ufo şeklindeki güneş enerjileri 360 derece güneş görüyor. Pano şeklindeki güneş enerjilerinin aksine 360 derece güneş gören ve daha az yer kapladığı gibi daha fazla ısı sağlayan üründen, ilk etapta bir model üretildi. Bu sistem, 10 daire ile 40 daire arasındaki apartmanlara takılabiliyor. Yılda ortalama 1 günü 7.5 saat güneşli geçen  İzmir  için uygun olan bu ürün ile yüzde 50 tasarruf yapılması planlanıyor. Güneş enerji sistemi üzerinde uzun yıllardır çalıştığını söyleyen Yukarı, özellikle otellerin ve güneşi doğuşundan batışına kadar gören fabrika sahiplerinin, ürettiği güneş enerji sistemine hayran kaldığını belirtti. İlk olarak ev tipi güneş enerjisi üreten Yukarı, birçok sipariş aldı. Başarılı girişimci, gözünü otel ve fabrikalara çevirdi. Çılgın mucit, bu ürünün hızlı yaygınlaşması için devlet desteği bekliyor.


Patentini aldı

Suudi Arabistan başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde, güneş enerjisi sektöründe çalıştığını ve son 4 yıldır ciddi anlamda ARGE çalışmaları yaptığını belirten Yukarı, "Dış ülkelerden yıllık izne geldikçe güneş enerjilerinin modellerinin şekilsiz olduğunu ve görüntü kirliliğinin ülkemize yakışmadığını gördüm. Son gelişimde vakum tüplü güneş enerjilerinin çıktığını gördüm ve bunu geliştirme fikri aklıma geldi. Çalışmalarım sonuunda Ufo görünümlü güneş enerji sistemini ortaya çıkardım. Patenti tamamen bana ait olan bu ürünü Arap pazarında tanıtmayı ve Orta Doğu pazarına ihraç etmeyi arzu ediyorum." 

'Solar kombi' adını verdiği bu sistemin uzay mekiğine benzediğini ifade eden Ömer Yukarı, ürünün 5 yıl garantili olduğunu ve antifriz gerektirmediğini belirtti. 10 güneş enerjisi gücüne sahip olan sistem, suyu sadece 4 saatte ısıtıyor. Ömer Yukarı, "Bu cihaz sayesinde apartmanların tepelerinde daire sayısı kadar güneş enerjisi takılmasına gerek yok. Bu ürünle sıcak suya ulaşmada yüzde 50'lik bir tasarruf olacak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön