23 / 04 / 2024

On Altı Dokuz Zeytinburnu'nda metrekaresi 5 bin TL'ye!

On Altı Dokuz Zeytinburnu'nda metrekaresi 5 bin TL'ye!

Aslında Astay Gayrimenkul, daha çok yaptığı otellerle öne çıktı. Şirket, OnaltıDokuz İstanbul adlı bir projeyle konut sektörüne adım attı. 2012'nin ilk çeyreğinde bitecek olan proje, Zeytinburnu sahilinde hayata geçiriliyor



Projede metrekare fiyatlarının 5 bin ile 11 bin TL arasında değiştiğini söyleyen Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, "Otel konforunu projemize konuta taşıdık" diyor.

Four Seasons Bosphorus ve Four Seasons Sultanahmet otellerinin yatırımcısı Astay Gayrimenkul, ilk konut projesi 'OnaltıDokuz İstanbul' ile dikkat çekiyor. İstanbul'un gelişen merkezi Zeytinburnu'nda yükselen OnaltıDokuz İstanbul dairelerinin tümü, Marmara'dan Haliç'e ve Boğaz'a hakim bir manzaraya sahip. Sahil yolu üzerinde,  Marmaray  ve tüp tünel girişine komşu olan proje, Boğaziçi Köprüsüne 16 km, Atatürk Havalimanı'na 8 km mesafede bulunuyor. 36, 32 ve 27 katlı üç bloktan oluşan projede farklı büyüklüklerde 6 tip apart daire ve rezidans var. Toplam 496 da irenin yer aldığı OnaltıDokuz İstanbul'da, dairelerin metrekare fiyatı 5 bin ile 11 bin TL arasında değişiyor.

Uzun yıllardır tekstil sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Mesut Toprak, "Astay Gayrimenkul olarak dünyanın en iyi otelini yapıp ödüller aldık. Buradan öğrenmiş olduğumuz bilgiyi ve hizmet kalitesini OnaltıDokuz İstanbul'a taşıdık" diyor. Nisan ayında yeni projeleri Academia Apartments'i hayata geçireceklerini söyleyen Mesut Toprak, OnaltıDokuz İstanbul projesini ve konut piyasasını hakkındaki görüşlerini dergimize şöyle anlattı:

OnaltıDokuz İstanbul Projesi'nin özellikleri nedir Kaç konut var

Burası 30 dönüm arazi üzerinde kurulu, farklı yükseklikte 3 bloktan oluşuyor. Rezidans ve apart dairelerin ihtiyacını karşılamaya yönelik küçük bir alışveriş merkezimiz var. 25 bin metrekarelik bir yaşam alanı oluşturduk. Buralarda 20 bin metrekare yeşil alanı olan, denize 200 metre mesafede bir tane daha proje yok. Bu projemizde farklı tiplerde 496 tane dairemiz var. 2006'dan bu yana bu projenin altyapısıyla uğraştık. Yedikule'den Harp Akademisi'ne kadar olan bu bölge, İstanbul'un en bakir, unutulmuş ama şehrin merkezinde olan muhteşem güzellikte bir yer. Muhteşem bir manzarası ve ulaşım kolaylığı var.

OnaltıDokuz istanbul'un en büyük özelliği nedir

Bence fark yaratan en büyük özelliği, şehrin dışında kalıyormuş gibi olup şehrin merkezinde, trafiğin az oldu bir lokasyonda oluşu. Şehrin en gelişecek yerinde olması da başka bir özellik. Bütün bu özelliklere rağmen alınabilir fiyat aralığında. Böyle bir proje için çok büyük rakamlar da konulabilirdi, ama biz yapıp makul bir şekilde satmayı önemsedik. Biz konut sektöründe kalıcı olmak istiyoruz. Müşterilerimizin iki şekilde memnun kalmasını istiyoruz: Bir, almış olduğu ürünün değerlenmesi, ikincisi burada yaşarken huzurlu yaşaması.

Satışlarınız nasıl

Satışlarımız lansmandan önce başladı. Buraya gelip giden eş-dostun çok ilgisi oldu. Lansmandan sonra bir patlama oldu. Şu an yüzde 52 satış oranını yakalamış durumdayız. Biz yatırımcılara değil, son kullanıcıya satış yapmayı tercih ettik. Proje, 2012'nin ilk çeyreğinde bitecek. Tahminime göre birkaç ay içinde burada satılacak daire kalmayacak.

Rezidans üretimini neden tercih ettiniz

Rezidans yabancı bir kavram olduğu için herkes istediği gibi onu konumlandırıyor. Kimine göre konforlu dairedir, kimine göre hizmet aldığı konuttur. Bizim burada bir tane temel yaklaşımımız var. Biz otel konforunda evler yaparız diyoruz.
Biz daha önce Astay olarak dünyanın en iyi otelini yaptık. Birçok ödül aldık. Bu iş hala da devam ediyor. Buradan öğrenmiş olduğumuz bilgiyle bu hizmet kalitesini rezidanslara veya konutlara taşıyoruz. Amacımız, buralardaki stratejik partnerlerimize istedikleri kaliteyi vermek.

Projedeki konutların metrekare fiyatları neler

Konumuna göre değişmekle birlikte metrekaresi 5 bin ile 11 bin lira arası değişen rakamlara satıyoruz. Projede her eve iki araçlık otopark, kapalı, açık havuz, fıtness center, tenis, basketbol, voleybol sahası, çocuklar için bir kreş ve 25 bin metrekareyi bulan yeşil alan yer alıyor.

Yeni projeleriniz için stratejiniz nedir

İstanbul'da şehrin merkezinde veya merkezine yakın yerde olmak isteyen bir firmayız. Niteliği yüksek yerler yapmak istiyoruz. Biz banliyö konutçusu değiliz; bizim işimiz şehrin merkezinde, çok daha üst standartlarda konutlar yapmak.

Bunu nasıl başaracaksınız Merkezde çok arsa kalmadığı söyleniyor

Bir sürü alan var. Şu anda elinde arazi olan insanlar, bunları neredeyse bir proje fiyatına satmaya çalıştığı için yokmuş gibi görünüyor.

İstanbul'da konut sektörünün doygunluğa ulaştığını düşünüyor musunuz

İstanbul'da konut sektörü aslına bakılırsa hala aç. Benim bildiğim her yıl 200-250 bin konut açığı oluşuyor. Bu şehrin kenarlarında, banliyölerinde yapılarak belli bir miktarda gideriliyor. Faizler şu an son derece makul. Şu anda konut piyasasının işlemesini sağlayan en önemli enstrümanlardan biri de zaten faizlerin düşük olması. En garanti kredi kanalı, mortgage kredisi. Hiçbir banka böyle bir pazarı kaçırmak istemez. Herkes bu pazarda olmak istiyor. Şu an seçim öncesi gibi bir ortam da yok, o yüzden bir istikrardan da söz edebiliriz.

Sadece İstanbul'a mı odaklanmak istiyorsunuz

Şu an İstanbul'dayız. İnşallah çok yakın bir zamanda Bodrum'da ve Bolu'da projelerimiz olacak. Ora¬da sağlık, kür merkezi gibi bir otel yapacağız. Yeni projelerde lokasyonun ve müşteri kitlesinin ihtiyaçlarına uygun şeyler yapmayı planlıyoruz. Her yerde aynı şeyi yapamayız.

Konut piyasasında bir durgunluktan söz edilebilir mi

Bu da lokasyona bağlı. Haddinden fazla yapılmışsa, arz çok yükselmişse talep de ona yetişemiyorsa o zaman fiyatlar da düşer satışlar da azalır. Orada yatırımcının kararı çok önemli. Yatırımcı projeye başlamadan önce çok iyi dersine çalışmalı, bölgeyi çok iyi tahlil etmeli. Bundan sonra esas önemli olan nokta, müşteri beklentisine hitap edecek talebi karşılamak. Bu, şirketi diğerlerinden ayırır. Biz bunu gözetiyoruz. Müşterinin beklentilerine uyacak, beklentilerini aşacak bir proje yaptığın zaman fiyat problemin de olmuyor.

İstanbul'da değer kazanacağını düşündüğünüz bölgeler hangileri

Kent büyüdükçe yeni yeni alanlar çıkıyor. Bence Kartal, İstanbul'da en çok prim yapacak bölgelerden biri. Bulunduğumuz bölge, önceden sanayi bölgesiydi. Buradaki fabrikalar taşınınca henüz bakir kalmış ama kent merkezinde olan bir alan oluştu. Bu bölge, çok değer kazanacak. Boğaz ve kent merkezi zaten çok büyük prim vapan verler. İstanbul'da vaşavanlar aruk trafik probleminin çözülmeyeceğine ikna oldu. Bu nedenle işine yakın yerlerde ve metro hatlarının yakınlarında oturmak istiyorlar. Bence en önemli hadise bu.
Capital Mortgage

www.onaltidokuzistanbul.com 

444 4 16 9


Geri Dön