28 / 03 / 2024

On yıllık kiracı hakları 2015!

 On yıllık kiracı hakları 2015!

Gayrimenkul sahipleri oturan kiracılarını belirli nedenlerle evden çıkarma hakkına sahip oluyor.Peki, on yıllık kiracı evden nasıl çıkarılır?İşte,On yıllık kiracı hakları 2015!



On yıllık kiracı hakları 2015!

On yıllık kiracı; 2014 Temmuzda yürürlüğüğe giren yeni uygulama ile ev sahibi tarafından herhangi bir gerekçe olmadan evden çıkartılabiliyor.10 yılı dolan kiracının tahliye edilebilmesi için, gayrimenkul sahibinin 3 ay öncesinden yazılı bildirimde bulunması gerekiyor.


Aynı şekilde işinde markalaşmış iş yeri sahipleri de mülk sahiplerinin eline geçen bu hak ile tahliye edildi.Fakat bir çok itirazın olması sebebiyle hazırlanan yeni yasa teklifiyle markalaşmış işyerleri boşaltılamıyor.


On yılı dolmamış kiracıların tahliyesi ise birtakım haklı nedenlerin meydana gelmiş olması gerekiyor.Bu nedenler şu şekildedir:


Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise,belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebiliyor.



Başkasının evini kiraya vermek mümkün müdür?


Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön