08 / 05 / 2024

OnaltıDokuz İstanbul, ismini görsel sanatlardan aldı!

OnaltıDokuz İstanbul, ismini görsel sanatlardan aldı!

Gayrimenkul yatırımlarına otelcilikle başlayan ve Four Seasons oteller zinciri ile birlikte iki otel işleten Astay Gayrimenkul, Zeytinburnu 'ndaki OnaltıDokuz İstanbul projesi ile konuta da otel rahatlığını getiriyor



Gayrimenkul yatırımlarına otelcilikle başlayan ve Four Seasons oteller zinciri ile birlikte iki otel işleten Astay Gayrimenkul, Zeytinburnu 'ndaki OnaltıDokuz İstanbul projesi ile konuta da otel rahatlığını getiriyor

Four Seasons Bosphorus ve Four Seasons Sultanahmet otellerinin yatırımcısı Astay Gayrimenkul, yatırımlarının bir kısmını konuta çevirdi. Kısa süre içinde Bodrum 'da bir, İstanbul 'da da iki olmak üzere üç yeni yatırımın daha haberini veren Astay Gayrimenkul, 175 milyon dolarlık ilk konut projesi ‘OnaltıDokuz İstanbul 'u satışa çıkardı.

496 dairenin yüzde 25 'inin yeni sahiplerini bulduğu projede, Eylül ayına kadar bütün dairelerin satılmış olması hedefleniyor. Aynı zamanda inşaatta da yüzde 25 seviyelerine gelen firma, bu proje ile İstanbullulara, en alttan en üst kata kadar deniz manzarası görebilme ve şehrin seyretme imakını sunuyor.

İsmini, geniş ekranları tarif eden ve görsel sanatların temeli olan ‘onaltıya dokuz ' ölçülerinden alan projenin tanıtım toplantısında kürsüye gelen Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak, her gayrimenkul yatırımcısında olduğu gibi kendilerinin de otel yatırımından sonra konut inşaatını değerlendirdiklerini kaydetti. Dünya konut trendinde, projelerin ağırlıklı olarak şehir merkezlerine doğru kaydığını belirten Toprak, “Biz de İstanbullular için Marmara Denizi 'nin kucağında, şehir dinamizminin ortasında ama aynı zamanda en dingin noktasında bir yaşam merkezi ürettik ” dedi. Toprak sözlerine şöyle devam etti:

“Projemizi 2006 yılında 45 milyon dolara Zeytinburnu 'nda satın aldığımız 30 bin metrekare arsa üzerine 154 bin metrekare inşaat alanı olarak gerçekleştiriyoruz. Astay olarak gerçekleştirdiğimiz ilk yatırımlar olan Four Seasons otelleri ile ‘en 'lere ulaştık. Four Seasons otellerinin başarısından aldığımız gücün ve edindiğimiz bilgi birikiminin bir yansıması olan ilk konut projemiz OnaltıDokuz İstanbul 'u hayata geçirdik. Projemize gösterilen ilgi bizi mutlu etti. ”

Yüzde 25 'ini yaptı, yüzde 25 'ini sattı
OnaltıDokuz İstanbul 'a 175 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve 496 dairenin yüzde 25 'ini şimdiden sattıklarını söyleyen Astay Gayrimenkul Genel Müdürü Atilla Öztürk 'te yaptığı konuşmada Eylül ayına kadar konutların tamamını satmayı planladıklarını dile getirdi. Konutlarin teslim tarihinden çok önce satılmış olmasını doğru bir iş yapmanın göstergesi olarak değerlendiren Öztürk, yeni projelerde de sektörün sofistike liderliğini üstlenmeyi hedeflediklerini ve önümüzdeki dönemde Avcılar, Bodrum ve İstanbul 'da yeni projelere imza atacaklarını ifade etti.

Projenin 36, 32 ve 27 katlı üç bloktan oluşacağını ve en yüksek kulenin 140 metreye erişeceğini belirten Öztürk, önce otel yaptıkları için konuta rahatlıkla keyif unsuru katabildiklerine değinerek, “Otellerde insanların rahat etmeleri için yapılması gerekenlerin hepsini içok iyi biliyoruz. Konutlarımızı da otel rahatlığında tasarladık. Bu kritirlere ulaşımdan, manzaraya, sunulacak rezidans hizmetlerdinden aklınıza ne geliyorsa hepsini dahil ettik ” dedi.

Bundan sonra yine otel ve konut yapımına devam edeceklerini altını çizen Özürk, “Astay 'ı bir konut markası olarak güçlendireceğiz. Skor yapma peşinde olmayacağız ama bundan sonra yılda bin konut yapmayı hedefliyoruz ” diye konuştu.

4 milyon dolara konut var
1+1 'den   6,5+2 olmak üzere 6 tip rezidans ya da apart daire seçeneklerinin bulunuduğu projede konutların kullanım alanları 92 metrekareden 482 metrekareye kada uzanıyor. OnaltıDokuz İstanbul projesinde, dairelerin metrekare fiyatı ise 5 bin TL ile 11 bin TL arasında değişiyor.

Sahil yolu üzerinde,  Marmaray  ve tüp tünel girişine komşu olan proje, Boğaziçi Köprüsüne 16 km, Atatürk Havalimanı 'na 8 km, E5 karayolu ve İDO Yenikapı iskelesine de 4 km uzaklıkta bulunuyor, Sirkeci ve Taksim gibi İstanbul 'un kalbi olan merkezlerin tam ortasında yer alıyor.

Rakamlarla 16/9 İstanbul
Başlangıç Tarihi      : 2010
Tamamlanma Tarihi    : 2012 Mart
Boğaziçi Köprüsü 'ne Uzaklığı  : 16 km
Adalara uzaklığı      : 15 km
Atatürk Havalimanına Uzaklığı  :   8 km
E5 Uzaklığı    :   4 km
Ataköy Marina 'ya Uzaklığı    : 3 km


Geri Dön