25 / 04 / 2024

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?

Kira beyannameleri, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile verilebiliyor. Peki, beyanname verme sürecinde önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?



Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?

Kira beyannamelerinin verilebildiği; Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname sistemi, kira geliri elde eden mükelleflere ilişkin olarak üçüncü taraflardan elde edilen bilgiler ve diğer bilgiler kullanılarak GMSİ beyannamelerinin başkanlık tarafından doldurulduğu ve mükelleflerin onayına sunulduğu bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.


Sisteme;

1.“Kullanıcı Girişi” menüsünden kullanıcı kodu, parola ve şifre ile , 


2.“TC Kimlik Numarası” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, 


3.Mavi kart sahibiyseniz “Mavi Kart Bilgileri ile Giriş” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, 


4.Yabancı Kimlik Numarasına sahibiyseniz “Yabancı Kimlik No ile Giriş” menüsünden sistemin sizden isteyeceği güvenlik bilgileri ile, giriş yapılabilyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?


Hatalı bilgi girişi nedeniyle sisteme giriş kısıtlanmış ise ne yapılması gerekir?


Kullanıcı kodu şifre ve parola bilgilerini birkaç kez hatalı giren mükelleflerin şifresi kitlenmektedir. Şifre belli bir süre (Ortalama süre 30 dakika) sonra aktif hale gelecektir. 


Bu mükellefler şifrenin aktif hale gelmesini bekleyebilecekleri gibi durumlarına uygun olan diğer giriş seçeneklerinden de (TCKN ile giriş, Mavi Kart Bilgileri ile giriş, Yabancı TCKN ile giriş) giriş yapabilirler.



17 soruda kira gelir vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön