24 / 04 / 2024

Önder Özpamukçu: AVM'lerin kiraları TL'ye dönüşsün!

Önder Özpamukçu: AVM'lerin kiraları TL'ye dönüşsün!

Kategori Mağazacılığı Derneği Başkanı Alp Önder Özpamukçu, perakendecilerin nefes alması ve işlerine devam etmeleri için AVM kiralarının TL'ye dönüşmesi gerektiğini söyledi.



Zor günler geçiren perakendecilerden AVM'lere, 'Kirayı TL'ye döndürün' çağrısı geldi. Kategori Mağazacılığı Derneği Başkanı Alp Önder Özpamukçu, 7-8 yıldır açık olan ve buna bağlı olarak döviz borcu bitmiş olduğu öngörülen AVM'lerin kiraları TL'ye döndürmesi gerektiğini söyledi. Perakendecilerin nefes alması ve işlerine devam etmeleri için bu adımın atılmasının şart olduğunu dile getiren Özpamukçu, "Özellikle tatil bölgelerindeki mağazalarda ciddi ciro kaybı var. Ürün çeşitliliğiyle zararımızı kapatmaya çalışırken AVM'lerin de bize yardımcı olması gerekiyor. TL ile kazanıp dövizle kira ödemek maliyetlerimizi katladı" dedi...


Pınar Çelik NACAR/Takvim





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Piyasadaki durgunluk nedeniyle zor günler geçiren perakendecilerden AVM'lere "Kirayı TL'ye döndürün" çağrısı geldi. Kategori Mağazacılığı Derneği Başkanı ve Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, 7-8 yıldır açık olan ve buna bağlı olarak döviz borcu bitmiş olduğu öngörülen AVM'lerin kiraları TL'ye döndürmesi gerektiğini söyledi. Perakendecilerin nefes alması ve işlerine devam etmeleri için bu adımın atılmasının şart olduğunu dile getiren Özpamukçu, "Özellikle tatil bölgelerindeki mağazalarda ciddi ciro kaybı var. Biz ürün çeşitliliğiyle zararımızı kapatmaya çalışırken AVM'lerin de bize yardımcı olması gerekiyor" dedi. Cadde mağazalarında bile bireysel olarak dövizden TL'ye dönüldüğünün altını çizen Özpamukçu, "TL ile kazanıp dövizle kira ödemek maliyetimizi katladı" diye konuştu.

AVM SAHİPLERİ BANKA GİBİ ÇALIŞIYOR 

Hotiç'in sahibi Mehmet Hotiç ise AVM'lerin hızla fonlara satıldığını dolayısıyla da fonların banka gibi çalıştığım söyledi. Buna bağlı olarak perakendecinin zor durumda olmasını önemsemediklerinin altını çizen Hotiç, "10-15 yıl önce AVM'ler Türk sermayesinin elindeydi. Uzun vadeli iş yapmak için AVM sahipleri kolaylık sağlıyordu. Şimdi böyle bir ortam yok" diye konuştu. 

ÇIKMA ÖZGÜRLÜĞÜ VAR 

Kiğılı Genel Müdürü Hilal Suerdem ise borcu biten ve artık yatırımlarından dönüş almaya başlayan AVM'lerin bile TL'ye geçmediğini söyledi. TL'ye dönmenin markalar için çok cazip olacağının altını çizen Suerdenı, "Çok zorlamanın anlamı yok. Markaların kontratı feshedip AVM'den çıkma özgürlüğü var. Biz bunu kullanıyoruz" dedi. 




Sabah


Geri Dön