19 / 04 / 2024

Önder Yiğit: Gayrimenkul sektörü 2017'de hareketlenecek!

Önder Yiğit: Gayrimenkul sektörü 2017'de hareketlenecek!

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Yiğit İDK Group Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yiğit, Malatya'da 3 bin 500 kişilik yurt inşa edeceğini dile getirdi.




Yiğit İDK Group, inşaat ve gayrimenkul sektöründe 39 yıllık bir geçmişe sahip. Konuttan fabrikaya inşaatın birçok alanındaki faaliyetleriyle öne çıkan şirket, büyümesinin ilk dönemini Güneydoğu'da yaptığı projelerle yaşadı. 


Yiğit İDK Group Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yiğit, bölgede yaptıkları en önemli yatırımlarının Elazığ'da bulunan tam teşekküllü hastane yatırımları olduğunu belirtiyor. Bunun dışındaki yatırımlarını da şöyle anlatıyor: "Diyarbakır'da yeni nesil siteler hayata geçirdik. Konut, hastane ve fabrika projelerimizin yanı sıra Diyarbakır'da 1.520 öğrenci kapasiteli bir yurt inşa ettik. Şimdi ikinci yurt hazırlıklarına başlıyoruz. Malatya'da da 3 bin 500 kişilik yurt projemiz bulunuyor." 


Güneydoğu'da yaptığı bu projelerin ardından şirketin adını daha geniş kitlelere duyurmaya karar veren Yiğit İDK Group, 2014 yılında Fortis İstanbul projesi ile İstanbul pazarına giriş yaptı. Basın Ekspres'te hayata geçen bu projenin 192 milyon TL'lik bir yatırım tutarı olduğunu söyleyen Önder Yiğit, "Proje 20'şer katlı, üç blok ve 705 konuttan oluşuyor. Tüm dairelerimiz rezidans tapulu olduğu için ev ofis olarak kullanılma imkanına sahip olacak. Fortis İstanbul proje teslimi nisan ayı içinde planlanıyor. Satışların yaklaşık yüzde 95'i tamamlandı" diyor. 


Şirket, Fortis İstanbul'dan sonra Fortis Sinanlı Kadıköy projesini de hayata geçiriyor. Yiğit, bu projenin de yılın ikinci çeyreğinde başlamasının planlandığını söylüyor. Önümüzdeki dönemde ilgilendikleri lokasyonlarla ilgili olarak, "Özellikle Kadıköy, Ataşehir, Kağıthane, Levent ve Etiler gibi İstanbul'un önemli lokasyonlarına odaklanıyoruz" diye konuşuyor. 


"SEKTÖR HAREKETLENECEK'' 


Geçtiğimiz yıl gayrimenkul sektörü açısından zorlu geçti. Bu yıla ilişkin Yiğit'in beklentisi sektörün hareketleneceği yönünde... "Bu yıla ümitle bakıyoruz" diyen Yiğit, sözlerine söyle devam ediyor: "Bu yıl içinde ertelenen alımların tekrar gündeme gelmesiyle 2017'de daha yüksek satış rakamları bekliyoruz. Sektörel beklenti de bu yönde. Türk ekonomisinin lokomotifi olarak bilinen gayrimenkul sektöründe yapılan düzenlemeler ve desteklerle sektörün canlanması için önemli adımlar atıldı. Kampanyalarla hareketlendirilen emlak piyasası bu yıl biraz daha hareketlenecek."


Capital 


Geri Dön