29 / 03 / 2024

Onduline Avrasya, bayilerini Barselona'da ağırladı

Onduline Avrasya, bayilerini Barselona'da ağırladı

Çatı ve yalıtım sistemleri üreticisi Onduline Avrasya, bu yıl bayi gezisini İspanya'nın Başkenti Barselona ve Madrid kentlerine düzenledi.



Onduline Avrasya tarafından geleneksel hale gelen Bayi gezisi 2009 yılında Barselona ve Madrid'e gerçekleştirildi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gezide gerçekleştirilen toplantılarda 2009 yılı yeni ürün projeleri ve planları sunulurken, ekonomik kriz değerlendirilerek Türkiye çatı pazarının genel durumu aktarıldı. 

Proje Müdürü Melih Kamil yaptığı sunumda 2009 yılının yeni ürün ve projelerini aktardı. Yurtiçinde olduğu kadar yurtdışı pazarlarda da Onduline Avrasya'nın yeşil çatıda önemli projelere imza atmak üzere olduğunun altını çizen Kamil, Onduline Avrasya'nın "fotovoltaik" çatılar konusundaki çalışmalarından da bahsederken özellikle küresel ısınma ve dünyada gitgide artan enerji krizi sebebiyle güneş gibi sonsuz doğal kaynakların kullanılmasının ve yaygınlaşmasının artık kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Güneş enerjisi ile elektrik üretimi alanında devlet desteği konusunda da somut adımlar atıldığını ekleyen Kamil diğer enerji kaynaklarının aksine elektrik üretiminde güneş enerjisinin doğaya verdiği herhangi bir zararın bulunmadığını ve fotovoltaik sistemlerin yaygınlaşmasıyla barajların ürettiği kadar elektriğin rahatlıkla üretilebileceğini vurguladı.   

Onduline Group bünyesinde Türkiye'de Onduline Avrasya tarafından yaratılmış ve tüm Onduline Group çatı pazarlarında yerini alan Sistem Onduvilla 'dan da bahseden Kamil bunlarla ilgili ilginç uygulama örnekleri sundu. Son olarak "Sistem Isoline ile Arduvaz" çatı   sistemi ile ortaya konan önemli uygulamalar ve yeni aksesuarlar da aktarıldı.  

Karahan: Krizlerin ardından refah dönemleri gelir...

Onduline Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan ise yaptığı konuşmada yaşanan global ekonomik krizi değerlendirdi. Dünya ve Türkiye tarihindeki önemli krizlerden, sebep ve sonuçlarından bahseden Karahan genelin aksine karamsar bir tablo yerine olumlu bir tablo çizmek gerektiğinin altını çizerek tüm yaşanan önemli krizlerden sonra çıkarılacak dersler olduğunu ve krizler sonrası değişmeyen tek gerçeğin ise ardından gelen refah dönemleri olduğunu ifade etti.

İnşaat sektörünün de gerileme olmasının doğal bir sonuç olduğunu açıklayan Karahan   bunu  daha çok gayrimenkul sektöründeki 4-5 yıllık nispeten diğer sektörlere göre biraz  daha uzun süren dalga boylarıyla açıklamanın mümkün olduğunu ve bu dönemin sonunda da büyük bir büyüme ve hatta patlama beklenebileceğini de sözlerine ekledi. 

Toplantının sonunda düzenlenen Gala gecesine Türkiye Barselona Konsolosu Peyami Çıkla Kalyoncu, Madrid Büyükelçiliği Askeri Ataşesi  Kurmay Albay A. Giray Hürgezen ve Barselona konsolosluğu İdari Ataşesi Kurmay Albay İsa Gökmenoğlu da katıldı.  
 


Geri Dön